eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megszállták a bankok a plázákat

A bevásárlóközpontok lettek a bankfiókhálózat-bővítés egyik leginkább kedvelt célpontjai. Jelenleg már csaknem nyolcvan bankfiók működik a budapesti és a vidéki plázákban. A főváros 17 nagyobb bevásárlóközpontjában közel ötven fiók kapott helyet, így átlagosan három bank közül válogathat a látogató.

A Népszabadság azt írja, javában zajlik az elnökválasztási kampány az SZDSZ-ben, noha hivatalosan még a pártelnök személyéről döntő, mintegy hétszáz küldöttet sem választották meg a helyi szervezetek, nemhogy a jelölteket. Jelölt, küldött, hangadó - mindenki számít az utódlási harcban. Igazi vadászidény van, írja a lap.

Kétséges, hogy a 2007-es uniós pályázatok nyertesei még az idén nagyobb összegű kifizetéseket kapnak Brüsszelből, legalábbis ez következik pályázati szakértők és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kalkulációiból - olvashatják a Magyar Nemzetben. A magyar programok brüsszeli értékelésének felfüggesztését megerősítette a lapnak az Európai Bizottság egyik régiós vezetője, aki a hiányos információkkal indokolta az értékelések decembertől január közepéig tartó hivatalos megszakítását. Emlékezetes, hogy Bajnai Gordon kormánybiztos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője mindvégig cáfolta a felfüggesztés tényét.

Szintén a Magyar Nemzet írja, hogy bár a fegyveres bűncselekmények csupán egy százalékát követik el legálisan tartott lőfegyverrel, az Egészségügyi Minisztérium szigorítaná a fegyvertartási engedély egészségügyi vizsgálatát. A tárca a törvény módosítása után minden fegyvertartási engedéllyel rendelkező személyt azonnali pszichológiai vizsgálatra kötelezne, amelyet később meghatározott időközönként meg kellene ismételni. A vadászok szerint a tervezett módosítás ésszerűtlen, s megalázó rájuk nézve.

A Világgazdaság szerint a bevásárlóközpontok lettek a bank fiókhálózat-bővítés egyik leginkább kedvelt célpontjai: jelenleg már csaknem nyolcvan bankfiók működik a budapesti és a vidéki plázákban. A főváros 17 nagyobb bevásárlóközpontjában közel ötven fiók kapott helyet, így átlagosan három bank közül válogathat a plázalátogató. A legtöbb "plázafiókja" az OTP-nek van, míg a 170 értékesítési egységgel működő K&H Bank mindössze három bevásárlóközponti egységet működtet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×