eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyre több a rendőr, egyre nagyobb a barikád - képgaléria

Mintegy 100-150 fővel megerősödött a Vas utcánál felsorakozott rendőrsor, így összesen mintegy 500 rendőr indult a tüntetők feloszlatására. A rendőrök a Rákóczi út Astoria és Blaha Lujza tér közötti szakaszáról kezdik kiszorítani a tüntetőket.

Egy részüket a Keleti pályaudvar irányába "tolják", és lovas rendőrök is érkeztek a helyszínre, akik - kardlappal felszerelkezve - a Nyugati pályaudvar felé szorítják a tömeget.

Barikád a Ferenciek terén és a Blaha Lujza téren is

Mintegy négyszáz-ötszáz tüntető rendőri kordonnal és kukákkal épített barikádot maga elé a mintegy ötven méterre lévő rendőri erőkkel szemben, a Blaha Lujza téren. A rendőrök vízágyúval és könnygázlövedékekkel próbálják visszatartani a kövekkel és Molotov-koktéllal dobáló fiatal, arcukat sállal eltakaró embereket.

Itt mintegy 200 rendőr sorakozott fel, mögöttük harminc lovas rendőr áll. A könnygáztól alig lehet látni.

Eddig 55 sérültet kellett kórházba vinni - mondta az InfoRádióban az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál azt közölte: többségük könnyebb sérülést szerzett. Életmentő beavatkozásokat nem kellett végezni.

<

Az Erzsébet híd éjjel 11 órakor (forrás: TV2) (képgaléria)
Egy tüntető fegyveres ellenállást hirdetett

Fegyveres ellenállásra szólította fel a tömeget a Ferenciek terén egy férfi, aki jelen volt a Kossuth téri tüntetéseknél is. Körösi Imre arra buzdította az Erzsébet híd pesti hídfőjénél összegyűlt több ezer embert, hogy foglalják el a budapesti hidakat, vonják blokád alá a fővárost.

Arról is beszélt, a vidéki városokban azt kell megakadályozni, hogy onnét a fővárosba vezényelhessék a rendőröket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×