eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sólyom: Gyurcsány személyes felelősségét összemosta 16 év politikájával

A köztársasági elnök szerint a kormányfő a személyes felelősségét összemosta az utóbbi 16 év politikájának értékelésével. "Semmilyen cél nem igazolhatja, hogy bárki a demokráciába vetett bizalmat kockáztassa, még kevésbé, hogy ezt valaki tudatosan és büszkén tegye" - fogalmazott Sólyom László, aki ennek nyilvános elismerését várja a kormányfőtől.

Sólyom László szerint a demokrácia hitelvesztése fenyeget, a felvétel és az annak nyilvánosságra kerülése utáni botrány morális válságot okoz Magyarországon.

Az államfő elmondta azt is, hogy sokan cselekvésre szólították fel, de az alkotmány nem ad neki beavatkozási lehetőséget, mert a kormány az Országgyűlésnek tartozik felelősséggel.

Az MSZP kiáll a miniszterelnök mellett

Az MSZP egységesen kiáll Gyurcsány Ferenc mögött - mondta az InfoRádióban Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője.

Gazsó Ferenc, a párt társadalompolitikai tagozatának tiszteletbeli elnöke korábban az InfoRádiónak azt mondta: a kormány hiteltelenségi bizonyítványt állított ki magáról. Lendvai Ildikó ennek kapcsán azt közölte: nem is meri a nyilatkozatot, így nem is kíván arra reagálni.

"Gyurcsány nem kívánatos személlyé vált a magyar politikában"

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: arra kérte a köztársasági elnököt, hogy menessze a kormányt. Navracsics Tibor közölte: pártja nem akar új választásokat, pusztán új kormányfőt, mivel Gyurcsány Ferenc nem kívánatos személlyé vált a magyar politikában.

Az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője azt mondta: az eset nem gerjeszt feszültséget a koalíciós partnerek között. Kuncze Gábor azt is közölte: nem ért egyet a miniszterelnök szavaival, mint mondta, igenis történt érdemi előrelépés Magyarországon 2002 óta.

Az MDF frakcióvezetője szerint azonban Gyurcsány Ferencnek le kell mondania. A konstruktív bizalmatlansági indítvány eszközével azonban pártja nem akar élni - tette hozzá Herényi Károly, mondván: a helyzetet az MSZP-SZDSZ koalíciónak együtt kell megoldania.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×