Inforádió

Meghallgatom Élő adás

KDNP: szemtől szembe Slotával

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Kereszténydemokrata Néppárt kezdeményezi Szili Katalin házelnöknél Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt vezetőjének meghívását Budapestre.

Személyes találkozón tisztázni lehetne, mi az oka magyarellenességének - mondta Simicskó István, a párt országgyűlési képviselője.

"Kezdeményezésünknek az a célja, hogy Ján Slota jöjjön el Budapestre. (...) Hívjuk meg Ján Slotát (...), beszéljük meg, mi az oka a (...) magyargyűlöletnek. Talán egy tál sztrapacska elfogyasztása mellett (...) megbeszélhetnék személyesen, (...) miért jó, ha ezt a két népet szembeállítjuk" - fogalmazott a politikus.

A képviselő, aki egyben az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke, úgy vélekedett, hogy a magyar kormánynak - ha már nem támogatta a határon túli magyarok állampolgárságának megadását - az autonómiatörekvéseket kellene támogatnia.

A szlovákiai helyzetre utalva hozzátette: "a magyar kormány bár örvendetes, hogy felemelte a hangját, (....) még sok lehetősége lenne" tenni valamit.

"Nem igazolódik vissza, ami a kormányprogramban megfogalmazásra került, hogy tíz millió magyar nevében, 15 millió magyar érdekében" kíván dolgozni a magyar kormány - fogalmazott Simicskó István.

Szlovákiában a helyzet még rosszabb is lehet, ezért mind a magyar kormánynak, mind az európai parlamenti képviselőknek többet kellene tenniük a szlovákiai magyarok érdekében - tette hozzá.