eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb élődonoros májátültetést végeztek?

Újabb gyereken végeztek el élődonoros májátültetést Budapesten egy televíziós csatorna értesülése szerint. A hírt nem erősítették meg az orvosok.

Az RTL Klub információja szerint ezúttal egy két és fél éves kislány kapott az édesanyjától új májat. A televíziós csatorna szerint a gyermeket a hét elején vették fel a sürgősségi várólistára, de csütörtök este le is került róla.

Az újabb szervátültetést is a Semmelweis Egyetem Transzplantációs Klinikáján végezték, de egyelőre az orvosok közül senki nem erősítette meg a hírt, és teljes hírzárlatot rendeltek el a műtéttel összefüggésben.

Ez volt a második élődonoros májátültetés Magyarországon, az elsőt két héttel ezelőtt végezték. Akkor egy 4 éves kislány apja májának egy részét kapta meg, de egy fertőzés miatt újabb transzplantációra volt szükség, amelyhez egy külföldről érkezett szervet használtak.

A gyermek súlyos tüdőszövődmény következtében meghalt.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×