eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Törvénnyel segítené a családi gazdaságokat a Fidesz

Jogszabály megalkotását javasolja a Fidesz a családi agrárvállalkozások helyzetének javítására. Az agrártárca szerint számukra minden gazda egyenértékű.

Font Sándor, a nagyobbik ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta: a törvényben rögzítenék a vállalkozások szerepvállalását a beszállításban, a feldolgozóiparban és a kereskedelemben.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: a kormány tönkretette a hazai kis- és középbirtokos réteget, és nem akadályozta meg, hogy külföldről bizonytalan eredetű élelmiszer "árassza el" Magyarországot.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának legutóbbi jelentése szerint az elmúlt másfél-két év alatt a magyar gazdák jövedelme csökkent a legnagyobb mértékben az új uniós tagországok közül – hangsúlyozta Font Sándor.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szerint számukra minden gazda egyenértékű, a kisbirtokosokat pedig támogatásokkal ösztönzik a szövetkezésre - mondta el az InfoRádiónak a tárca politikai államtitkára, Pásztohy András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×