INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Meddig csökkenhetnek az energiaárak? Mit hoz a következő tél? Szabó László, REKK, Inforádió Aréna

2023. február 23. 18:45

Hogyan és miért csökkentek az energiaárak a tavalyi csúcsokhoz képest? Miért pont télre csökkent 50 eurora az augusztusi 340 eurós gázár? Mi a szerepe ebben a diverzifikációnak, illetve a fogyasztás-megtakarításoknak? Mekkora a szerepe az enyhe télnek, és hogyan járul hozzá az árcsökkenéshez a gáztározók magas feltöltöttsége? Meddig maradhatnak az alacsonyabb árak? Mit hozhat 2023 év vége? Ha nem az oroszoktól, akkor kitől függ majd Európa? Mit jelent a világfüggőség?
Mi az összefüggés a gázárak és a villamos energia ára között? Miért a legdrágább gázos erőmű adja meg a villamosenergia árát? Meddig mozog együtt a két ár?
Hogyan csökkent le a vezetékes orosz gáz aránya Európában és Magyarországon? Mire jók, és mennyire gyorsan építhetőek az LNG-terminálok, és a kapcsolódó vezetékrendszer? Honnan érkezik és érkezhet gáz Magyarországra a jövőben? Szükség van-e további beruházásokra a gáz-infrastruktúrába, figyelembe véve az EU dekarbonizációs céljait is?
Mennyire tud átállni a lakosság és az ipar a gázról a villamos energia felhasználására? Felkészült-e az átviteli rendszer a növekvő villamos energia fogyasztásra? Mit jelenhet az energiafüggetlenség? Elérhető-e ez nemzeti vagy regionális keretek között? Milyen nemzetközi kereskedés és milyen energiamix kell hozzá? Mik a jövő lehetséges energiatárolási megoldásai, mi lehet a jövője a hidrogén technológiának?
Szabó László, a Corvinus Egyetem Regionális Energetikai Központjának vezetője az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.02.23-án. Podcast.

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018