eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Honnan merítsünk reményt a fegyverzajban? Martos Levente Balázs, Inforádió, Aréna

2023.12.22. 18:00
Milyen a karácsony ünnepe fegyverzajban? Ukrajnában második éve, Izraelben pedig harmadik hónapja tart a háború. Hogyan tudja az ember feldolgozni azt, hogy miközben idehaza ünnepre készülünk, a szomszédunkban és világban háborúk zajlanak? Egy lelki vezető mit mond a híveknek, miből merítsenek hitet és reményt?

Karácsony a Megváltottság „közérzete” Kozma Imre atya szerint. Mit jelent a megváltás, mit jelent a Megváltó születése a hívőnek, és mit üzen a nem hívőnek? Hogyan kell készülnünk az ünnepre? Mi a lehetőségünk és feladatunk az ádventi időszakban?
Mit tud tenni a katolikus egyház azokért, akik egyedül karácsonyoznak?

Mennyire van jelen a hit a társadalomban? A hívő ember számára magától értetődő erkölcsi parancsokat hogyan lehet elfogadtatni a mai társadalomban? Milyen a modern egyház?
Ez az újévi fogadalmak ideje. Az ünnep alkalmas arra, hogy elmélkedjünk azon, kik vagyunk, hova tartozunk, merre tartunk?
Segít-e az ünnep abban, hogy az együttélésről tudjunk gondolkodni, pl arról hogyan bánjunk a szomszéddal, az autóstársakkal.... Hogyan karácsonyozik a segédpüspök?

Martos Levente Balázs, az Esztergom –Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke, a Központi Papnevelő Intézet rektora az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.12.22-én. Podcast.

×
×
×