eur:
388.68
usd:
360.97
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az atlétikai vb kulisszatitkai és az olimpia. Schmidt Ádám, Inforádió, Aréna

2023.08.31. 18:55
Honnan jöttek a nézők az atlétikai vb-re? Hányan látták a helyszínen és világszerte a televízióban a rendezvényt? Mennyivel voltak magasabbak a helyszíni és televíziós nézőszámok a tervezettnél? Hányan dolgoztak a vb megvalósításán? Milyen teszteléssel tudták a 200 ország sportolóinak mozgatását, versenyeztetését begyakorolni? Hogyan tudtak építeni az előző 13 budapesti világrendezvény és az azok szervezésében résztvevők tapasztalataira?

Mire fogják használni a vb helyszínét, a korábbi rozsdaövezetből kialakított sportközpontot? Mi lehet a szerepe a 2024-es magyar EU-elnökség programjainak lebonyolításában? Milyen sportdiplomáciai találkozókra adott lehetőséget a rendezvény?

Megalapozza-e az atlétikai vb megrendezésének, illetve a más sportágak korábban rendezett világversenyeinek sikere egy esetleges budapesti olimpia megrendezésének lehetőségét? Van-e erre kormányzati terv és szándék? Segítheti-e ezt, hogy az atlétikai vb-t követően a főváros vezetése is pozitívan nyilatkozott a sportrendezvényről? Hogyan alakul a sportköltségvetés 2024-ben, a párizsi olimpia évében?

Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.08.31-én. Podcast.

×
×
×