eur:
388.37
usd:
360.29
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ki szerzett politikai lépéselőnyt a nyáron? Mráz Ágoston. Závecz Tibor, Inforádió, Aréna

2023.08.28. 18:38
Melyek voltak a miniszterelnök augusztusi, Tranzit-fesztiválon elmondott beszédének legfontosabb üzenetei? Miért fontos a nyelvi környezet, a a politikai közbeszéd tematizálása a politika számára? Hol vált el a liberálisok és a konzervatívok útja? Miben különbözik a magyarországi helyzet a nyugat-európaitól? Mit változtathat az európai és közép-európai politika háttérrendszerén az, hogy a Soros-Alapítvány - állítólag - csökkenti a szerepvállalását a térségben?
Miért nem mentek el a DK-árnyékkormány tagjai a kormánnyal való vitákra a Tranzit-fesztiválra? Mit hozott a nyár az ellenzéki pártoknak? Mit mutat majd meg a jövő évi EP-választás eredménye az ellenzéki erőviszonyokról? A DK pártokat vagy személyeket kíván integrálni a többi pártból?
Hogyan érinti az olimpia-rendezést elgáncsoló Momentum politikai pozícióját a budapesti atlétikai világbajnokság sikere? Miért mentek el a vb-t korábban ellenző ellenzéki politikusok is fotózkodni a világbajnokságra? Megfordulhat-e az ellenzék álláspontja a jövőbeni budapesti olimpiarendezés ügyében is?
Ráégett-e a Karácsony Gergelyre a guruló dollárok, a mozgalma által elfogadott 500 milliós támogatás ügye? Lehet-e alternatív ellenzéki jelölt Karácsony Gergellyel szemben? Kivár-e a DK az utolsó pillanatig azzal, hogy támogatja-e a mostani főpolgármester újraindulását?

Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet és Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.08.28-án. Podcast.

×
×
×