eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Európa stratégiai autónómiája a tét. Kövér László, Inforádió, Aréna

2023.07.06. 19:50
Számít-e arra, hogy külföldről támadják a pedagógus-életpálya törvényt? Miért nem nyújtott be szerinte az ellenzék egyetlenegy módosító indítványt sem a jogszabályhoz? Mi az igazi kérdés a svéd NATO-csatlakozás kapcsán? Milyen kockázatokkal járhat, hogy a svéd politikai elit nem tartott népszavazást a semlegesség elhagyásáról? Milyen konfliktussal járhat egy szövetségesi viszonyban, hogy a svéd kormány rendre kritikusan lép fel a magyar tagállami szuverenitással kapcsolatban? Milyen partnerkapcsolat lehet ebből a szövetségen belül? Miért tűnnek érzéketlennek a svéd politikusok mások problémáival kapcsolatban? Milyen gondokat okozhat a török-svéd viszonyban, és így a NATO-csatlakozás ankarai ratifikálásában a svédországi Korán-égetés?

Befolyásolja-e majd a parlament őszi és tavaszi ülésszakát a jövő évi választási kampány? Mikortól, kell befejezni az ülésszakot, hogy ne váljon még inkább kampánypódiummá a parlament ülésterme?

Miért nem működtek az EU-szankciók az orosz gazdasággal szemben, amely nem gyengélkedik, sőt? Többet ártottak-e a szankciók Európának mint Oroszországnak? Hogy lett Oroszország gabonaimportőrből gabona-exportőr a 2014-es, Krímmel kapcsolatos szankciók bevezetése után? Le lehet-e választani Oroszországot Európáról gazdasági értelemben? Ki veszít, ha ez megtörténik? Mi a különbség és mi a hasonlóság az amerikai Blackwater magánhadsereg és az orosz Wagner-zsoldoscsapat között?

Európai stratégiai autonómia kérdése – miért alakult ki az EU-Bizottság és a vezető európai hatalmak véleménykülönbsége Kínát illetően? Mi az amerikai szándék ezzel kapcsolatban? Miért rossz oldal az esetleges új vasfüggöny mindkét oldala?

Miért nem működik megfelelően az Európai Parlament? Mondhatjuk-e, hogy az EP a mai formájában a "selejt bosszúja"? Gyarapodhat-e a konzervatív, szuverenista tábor a jövő évi választások után? Miért és hogyan próbálja az Európai Bizottság tágítani a kompetenciájának határait?

Kell-e módosítani a kampányfinaszírozás szabályait az ellenzék 2022-es kampányának külföldi finanszírozása után? Csorbítja-e az ország szuverenitását a külföldi beavatkozás? Az őszi ülésszakra várható-e ezzel kapcsolatos törvénytervezet? M fogadják el a Fidesz EP-választási listáját, illetve mikor jelölik meg a polgármester-jelölteket? Mikor nevezik meg a Fidesz főpolgármester-jelöltjét?

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.07.06-án. Podcast.

×
×
×