eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Libri és az MCC – új szellemi központ épül? - Szalai Zoltán, InfoRádió, Aréna

2023.07.05. 20:07
Miért szerzett többségi tulajdonrészt az MCC a Libri Nyrt.-ben? Üzleti befektetés vagy kulturális misszió? Hol látszanak a szinergiák az alapítvány és a könyvpiac között? Miért kisebb a magyar könyvpiac, mint akár a cseh, és milyen potenciál van benne? Mi lesz a Libri könykiadóinak és az eddig külön működő MCC Press könyviadónak a profilja a jövőben? Mi a szakkönyvek, tudományos könyvek és hangoskönyvek jövője? Miért nem nőtt nagyobbra az e-book business? Mi lesz a médiatérben az online portálok, a hetilapok és könyvek szerepe?

Mivel foglalkozik az MCC? Mi a szakkollégiumi képzés hazai és nemzetközi modellje? Hány helyszínen milyen programokat kínálnak? Mi az általános iskolás és a középiskolás programok lényege? Mit ad hozzá az egyetemi képzésekhez a kollégiumi tagság? Hogyan tud lépést tartani a magyar egyetemi képzés és tudományos diskurzus a nemzetközi trendekkel? Milyen külföldi hálózatot és nemzetközi képzési lehetőségeket kínál az MCC Bécsben, Brüsszelben, Berlinben?

Szalay Zoltán, az MCC vezérigazgatója, a Mandiner főszerkesztője az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.07.05-én. Podcast.

×
×
×