eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Miért kéri a Momentum a Magyarországnak járó EU-források befagyasztását? Donáth Anna, Inforádió, Aréna

2023.07.04. 18:45

Miért kéri a Momentum a Magyarországnak járó EU-források befagyasztását? Miért Donáth Anna szerepelt a plakátokon a tavaszi plakátkampányban? EP-képviselő kíván maradni, vagy más pozíciót is vállal-e? Hogyan néz majd ki a Momentum listája? Hányadik helyen indul Cseh Katalin korábbi EP-istavezető? Mi volt a tavaszi Momentum-plakátkampányok célja, és lesz-e folytatásuk?
Van-e ambíciója arra, hogy az ellenzéken belül vezető pozícióba kerüljön? Mi a 2022-es ellenzéki választási kudarc fő tanulsága a Momentum szerint? Foglalkozik-e a Momentum azzal, hogy más ellenzéki pártok megpróbálják átcsábítani a politikusait?
Miért kimagaslóan fontosak az EP választások a Momentum értékelése szerint az ellenzéki pártok erőviszonyai szempontjából? Mi a jelentősége a külön indulásnak? Ha nem győz az ellenzék, abból milyen tanulságok szűrhetőek le? Be tud-e hozni a Momentum jelenleg inaktív választókat a szavazók táborába?
Mit jelent a jövő évi választások szempontjából az a korábbi mondása, hogy le kell szállni az ellenzéki együttműködés vonatáról? Az önkormányzati választásokon lehet-e azért újra koordinált ellenzéki indulásra számítani? Milyen alapokon zajlik majd az egyeztetés és a koordináció? Mik a Momentum elmúlt időszakának legfontosabb eredményei?
Kit támogat majd a Momentum a budapesti főpolgármesteri posztra? Hogyan érinti a Momentumot az ún. guruló dollárok – az ellenzéki pártok közös kampányának külföldi finanszírozását érintő ügye?

Mit vár attól, hogy a pedagógus életpálya-törvény elfogadása után újabb levelet írt az Európai Bizottság elnökének a Magyarországnak járó források visszatartását kérve? Ki jár jól azzal, ha Magyarországra nem érkeznek meg az uniós források? Miért tarja a jövőt veszélyeztető jogszabálynak a pedagógus életpálya-törvényt a Momentum? Milyen javaslataik vannak a pedagógusok megbecsülésére?

Milyen új média-szabályozáson dolgozik a liberális frakció javaslatára az Európai Parlament? A Momentum által is támogatott javaslat hogyan korlátozná az állami hirdetések arányát a médiában?

Donáth Anna, a Momentum Európai Parlamenti képviselője az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.07.04-én. Podcast.

×
×
×