eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hogyan épül az új regionális technológiai multicég? Jászai Gellért, Inforádió, Aréna

2023.06.20. 18:15
Hogyan nőtt a mai méretére a 4iG, mint technológiai vállalatcsoport és milyen ágazatokban van jelen? Mik voltak a transzformációs folyamat eddigi lépései, és milyen lépések következnek? Mi a láncszemek összeillesztésének, a felvásárlásoknak a logikája? Melyek a 4iG fő divíziói? Mekkora és mire képes a rendszerintegrátori és informatikai portfolió? Miért kiemelten fontos a jövő szempontjából a felhőszolgáltatás, az adatfeldolgozás és a mesterséges intelligencia?
Milyen szolgáltatásokat nyújt a 4iG a távközlésben, hogyan segíti a csoport növekedését a balkáni terjeszkedés? Mi a jelentősége az izraeli űripari cégben, a SpaceCom-ban szerzett tulajdonrésznek a teljes körű adatátviteli szolgáltatások területén? Mi a műholdas távközlés jövője, és kik az ügyfelei? Milyenek a nemzetbiztonsági feltételei és vonatkozásai?

Hogyan néz ki a 4iG tulajdonosi szerkezete ma? Hány országban tevékenykedik ma a cégcsoport? Mi a jelentősége a német Rheinmetall AG 25% részvényre kiterjedő stratégiai partneri tulajdonrészének? Hol ér össze a két társaság mai technológiai portfóliója és digitális fejlesztési stratégiája? Milyen lehetőséget ad a magyar részvénytársaságnak a Rheinmetall 52 országra, 140 gyártási telephelyre kiterjedő cégcsoportjának teljes it-üzemeltetése? Milyen digitális fejlesztések lehetősége nyílik meg az együttműködés révén a védelmi iparban? Melyek a további fontos nemzetközi tulajdonosok, és hány százalékos részvénycsomaggal rendelkezik a társaság elnöke?
Merre halad tovább a portfolió építése? Milyen lépések következnek a nemzetközi színtéren? Továbbra is a balkáni térség-e a terjeszkedés fő iránya? Mi a szerepe a kormányzati kapcsolatoknak a társaság növekedésében? Milyen kormányzati feladatokat hozott magával a digitalizáció, és milyen háttérre van szüksége ehhez az államnak, a földhivatali rendszertől az államkincstár működésén át? Miért fontos, hogy legyen magyar tulajdonú szereplője a digitális, távközlési piacnak, mint stratégiai fontosságú iparágnak? Mit mutat a Deutsche Telekom, vagy a Telenor példája a nemzeti érdek és a versenyképesség védelme szempontjából? Milyen területre vonatkozik a 4iG és a magyar állam stratégiai partnersége, hogyan működik ez a Vodafone-ban és az Antenna Hungáriában? Kell-e e a társaság döntéseihez magyar kormányzati hozzájárulás?

Hogyan nőtt az elmúlt években 14 milliárdról 600 milliárd forintra a 4iG csoport árbevétele, és hogyan változtak ennek forrásai? A cégcsoport bevételeinek hány százaléka származik az IT-piacról, és mennyi a távközlési tevékenységekből? Mi a 4iG terve a DIGI-vel? Hogyan hat a versenyre az, hogy a DIGI előfizetőit átvitték a Vodafone hálózatára? Mi lesz a cégcsoport új neve, egységes nemzetközi márkája? Mikor vezetik ezt be?

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke és többségi részvényese az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.06.20-án. Podcast.

×
×
×