eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A nagy dobás: Atlétikai vb, Budapest. 2023. Schmidt Ádám és Németh Balázs, InfoRádió, Aréna

2023.06.16. 14:14
Atlétikai vb, Budapest. 2023 augusztus. Hol tartanak az előkészületek? Hány sportolót, hány kísérőt, hány nézőt várunk a világ 2023-as legnagyobb, és a magyar sporttörténet legnagyobb eseményére? Hogyan lehet kihozni a maximumot ebből a lehetőségből? Milyen lehetőséget biztosít ez a gigantikus rendezvény a magyar országimázs szempontjából? Milyen társadalmi hasznai lehetnek a sportesemény sportot népszerűsítő hatásának? Milyen hatással jártak a „Hétköznapi hősök” és a „Sulihősök” előkészítő programok – hányan vettek részt, milyen eredményeket hozott, és hány résztvevő lesz ott nézőként a vb-n?
Hány országból érkeznek ide a versenyzők, hány országból érkezik a mintegy 8 ezer akkredidált résztvevő? Mennyi jegy fogyott el június közepéig, hány országból érkeznek a nézők? Hány tévénézőre, internet látogatóra számítanak a szervezők? Hány szállodában laknak majd a résztvevő csapatok, sportolók? Milyen logisztikai háttérrel dolgozik a szervezőbizottság? Mi lesz a szerepe a dunai hajóknak, a Mahart erre a célra indított körjáratának a résztvevők szállításában? Miért fontos hangsúlyozni, hogy nézők számára kijelölt parkoló nem lesz a rendezvényen? Milyen kedvezményeket ad a MÁV-Volán csoport a rendezvényre utazóknak?
Mit tapasztalt Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, aki a műsor felvételének napján elsőként próbálta ki az új futópályát? Hol tart a létesítmények kivitelezése, mikor adják át a Nemzeti Atlétikai Központot és az edzőpályákat? Mi történik a NAK-kal a rendezvény után, mikor vehetik birtokba a magyar sportolók? Milyen hozadéka lehet a vb-nek a magyar költségvetés szempontjából? Milyen kísérőprogramok zajlanak az események időszakában?
Milyen további nemzetközi sporteseményeknek ad majd helyet Budapest és Magyarország? Mennyire tekinthető az atlétikai világbajnokság akár egy olimpia-rendezés főpróbájának is? Mennyire áll készen a magyar sport-infrasturktúra egy esetleges 2036-os olimpiai pályázatra?
Milyen számokkal tervez a jövő évi költségvetés a sport területén a 2024-es párizsi olimpia évében?

Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai vb kormánybiztosa és Németh Balázs, az atlétikai vb-t szervező társaság vezérigazgatója az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.06.15-én. Podcast.

×
×
×