eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

USA 2024: újra Biden vs. Trump? Generációváltás a Soros-birodalomban. Magyarics Tamás, Aréna

2023.06.12. 19:45
A Soros birodalom generációváltása: mi változik, és mi nem? Miért támogat a Soros-birodalom bíró- és ügyészi választásokon indulókat is? Miért nem torolják meg az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket? Milyen szintű és politikai programú demokrata-jelölteket támogatnak? Mi várható Alex Sorostól? Kik a politika szponzorai a republikánus oldalon? Mik a metódusok a kampányfinanszírozás szabályainak megkerülésére? Hogyan gyűlnek össze a mikroadományok? Adomány vagy befektetés a politika finanszírozására adott pénz? Hogyan működik a „te vakarod az én hátamat, én vakarom a te hátadat” rendszer a képviselői ígéretek megszavazásakor? Miért száll el minden elnök alatt az amerikai költségvetés?

Milyen bírósági ügyek zajlanak Donald Trump volt republikánus elnök ellen? Mi lehet veszélyes a kampányára, és mi az, ami inkább segíti? Mennyire van átpolitizálva az amerikai bírósági rendszer?

Miért mondják, hogy Biden egyik életbiztosítása Trump, a másik pedig az alelnöke, Kamala Harris? Biztos, hogy Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje? Szokás-e hivatalban lévő elnök ellen előválasztáson elindulni? Van-e a demokratáknál nyuszi a kalapban, akit elő tudnak húzni? Miért nem vált be a Kamala Harris-projekt? Lehet-e még röviddel a választás előtt váltani? Miért Ron Desantis-t tartja maga Donald Trump is az egyetlen esélyes vetélytársnak republikánus oldalon?

Milyen kampányeszközökkel dolgoznak az amerikai elnökjelöltek? MI a szociális média és az internet szerepe? Mi ma a politikai helyzet? Miért gondolja az amerikaiak 80%-a ma azt, hogy az országuk nem jó irányba tart?

Skócia: Miért tartóztatták le Nicola Sturgeon volt skót miniszterelnököt? Lesz-e vádemelés a pártfinanszírozási botrányból? London: miért mondott le parlamenti képviselőségéről, és visszatérhet-e még a brit politikába Boris Johnson volt tory pártelnök és miniszterelnök?

Magyarics Tamás, az ELTE egyetemi tanára, volt dublini nagykövet az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.06.12-én. Podcast

×
×
×