eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

Miről beszéljen az ellenzék, és miről ne? Ungár Péter, Inforádió, Aréna

2023.05.31. 18:59
Miről beszéljen az ellenzék és miről ne, ahhoz, hogy sikeresebb legyen, mint az elmúlt választásokon? Oktatásügy – miben téved a kormány és miben téved az ellenzék, az uniós források és a pedagógusbérek összekötése ügyében? Miben tartja hibásnak az LMP a Momentumnak az uniós pénzek visszatartását követelő álláspontját? Mivel lehetne jobbá tenni a magyar oktatási rendszert? Milyennek látja a magyar kormány és az EU Bizottságának kapcsolatát? Miért van válságban az Unió vezetése? Milyen lényegi kérdésekre nem talál választ a mostani Bizottság, és mi a minimális kohéziós erő az uniós világban? Miért Magyarország és Lengyelország az Unió kedvenc belső ellenfele? Tudott-e Európa érdemben reagálni az elmúlt 15 év válságaira?
Létezik-e Európa, mint önálló világpolitikai aktor? Milyen geopolitikai realitásokra világított rá az orosz-ukrán háború? Milyen a jó szövetségesi viszony a NATO-tagállamok és a legerősebb tagállama, az Egyesült Államok között? Miért csökkent Európa világpolitikai jelentősége, és milyen következményekkel járhat ez a magyar politika számára? Milyen veszélyei vannak az orosz agressziónak Magyarország és a közép-európai régió számára? Mi az Egyesült Államok és mi Oroszország felelőssége az ukrajnai politikai váltógazdálkodásban és a háború kirobbanásában?

Milyen stratégiával vág az LMP a jövő évi két választásba? Hol indul önállóan, és hol várható összefogás? Miért tartja félrevezető megközelítésnek az LMP az Orbán Viktor mellett vagy ellen felosztást? Mivel lehet komolyan venni a választókat az EP-választás témakiválasztásakor? Miről dönt, és miről nem dönt az EP-választás? Miért lesz „üledékes kőzetként” közös ellenzéki jelölt Karácsony Gergely? Minden fővárosi polgármester újra indul-e az ellenzéki oldalon? Közös ellenzéki polgármester jelölt lesz-e Baranyi Krisztina?
Mennyire realitás Magyarország részleges energia-függetlenségének elérése? Mire lehet megoldás és mire nem a megújuló energia? Miért nem támogatja az LMP a magyarországi akkumulátor-gyártási beruházásokat? Miért tartja fontosnak továbbra is az otthongondozási díjak és az otthonápolás kérdését, és milyen eredményeket ért el eddig? Miért nem foglalkozik a politika az idősgondozás kérdésével?

Ungár Péter az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.05.31-én. Podcast.

×
×
×