eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A háború, a világ geopolitikai átalakulása és a magyar álláspont. Orbán Balázs InfoRádió Aréna

2023.05.19. 12:01
Kell-e foglalkozni a magyar kormánynak azzal, hogy Ukrajna állítólag fel akarta robbantani a Barátság kőolajvezetéket? Hogyan tud a kormány fellépni a magyar cégeket érő ukrán lejárató kampányok ellen? Mi mozgatja a magyar Európa-politikát? Hogyan lehet egyértelművé tenni a partnerek számára, hogy mi a magyar érdek? Ismerik-e egymást eléggé az EU tagállamai? Hogyan hozható összhangba a magyar érdek az európai érdekkel? Megtesznek-e mindent az EU vezetői azért, hogy megismerjék az egyes országok álláspontját? Mi a jelentősége a jövő évi EP-választásoknak az Unió jövője szempontjából?
Mik az új geopolitikai megatrendek az orosz-ukrán háború után egy évvel? Hogyan alakulhat kie egy új európai biztonsági architektúra? Hogyan lehet eljutni odáig a nemzetközi párbeszédben, hogy egyáltalán tárgyalás induljon? Hogyan juthat el oda Európa, hogy a keleti határain ne egy befagyott konfliktus legyen?
Mik a jövő évre tervezett magyar költségvetés főbb prioritásai? Mi a jelentősége a törökországi elnökválasztásnak Európa és a Magyarország szempontjából? Mi a közös a magyar kormányban és Elon Musk amerikai üzletemberben?
Miért vásárolt be az MCC (Mathias Corvinus Collégium) a bécsi Modul magánegyetemben? Hogyan segíti az MCC a magyar egyetemistákat abban, hogy hírneves külföldi egyetemeken folytathassák a mesterképzést?
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, fideszes országgyűlési képviselő, az MCC elnöke az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.05.18-án. Podcast.


×
×
×