eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szuverenisták és globalisták harca. Mi a CPAC Magyaroszág hatása? Szánthó Miklós, InfoRádió, Aréna

2023.05.12. 18:15

Lehet-e új nemzetközi konzervatív mozgalom a CPAC amerikai rendezvénysorozat magyarországi találkozójából? Kialakulhat a konferencián részt vevő poliitkai aktorokból egy új nemzetközi hálózat? Miért Magyarország lett a konzervatív világtalálkozó tényleges és szellemi helyszíne? Milyen értékrend fűzi össze a konferencián részt vevő, egyébként különböző pártcsaládokhoz tartozó, saját országukban kormányzati pozícióban lévő, vagy kormányzati tapasztalattal rendelkező politikusokat, a grúz miniszterelnöktől a korábbi cseh kormányfőig? Hol húzódik a fő törésvonal a szuverenisták és globalisták között?
Meghatározható-e, ki a független és objektív, és ki a politikailag elfogult a nyilvánosságban és a közéletben? Mi a WOKE ( éber, vagy felébredt) ideológia lényege az Egyesült Államokban, és hogyan terjed világszerte? Milyen társadalmi igazságtalanságokat, egyenlőtlenségeket és determinációkat próbál megváltoztatni, kiket próbál felszabadítani, és hogyan válik dogmává? Hol húzódik a jogos érdekvédelem és a bármilyen irreális vágy megvalósításának határa? Minden társadalmi konstrukció-e a világban? Hol vannak a határai a kötöttségek elleni harcnak, és hol kezdődik az irracionalitás világa a CPAC Magyarország résztvevői szerint? Az új típusú felszabadítások ideológiája mikor csap át radikális véleményterrorba és a szólásszabadság korlátozásába? Hol húzódik a politikai harc illetve a józan paraszti ész és a teremtett természetes világ védelmének határa? Mi a „csendes eső-taktika”, amellyel a genderkérdés átszövi a hétköznapi életet? Hol húzódik a szelíd érzékenyítés és a politikai ideológia határa, és hogyan lép ez át a törvényalkotás szintjére? Hogyan jelennek meg ezek a viták az Európai Unió és Magyarország viszonyában, a jogállamisági eljárásokban?
Milyen szinten jelennek meg ezek a kérdések a jövő évi amerikai elnökválasztás kampányában? Kik lehetnek az esélyesek? Hogyan hat a választás eredménye az orosz-ukrán háború ügyére?
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.05.12-én. Podcast.

×
×
×