eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA által 2019. március 8-án közreadott képen a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Crew Dragon űrhajója dokkolni készül a Nemzetközi Űrállomás Harmony moduljához március 3-án. A Dragon március 8-án, hatnapos tesztrepülés után levált a Föld körül keringő állomásról, és visszaindult a bolygóra. Az Atlanti-óceán vizébe fog megérkezni, ahol a GO Searcher nevű hajó várja majd.
Nyitókép: MTI/EPA/NASA – képünk illusztráció

Velük indul a csillagok közé Kapu Tibor

Slawosz Uznanski lengyel űrhajós magyar kollégájával, Kapu Tiborral, valamint egy amerikai és egy indiai űrhajóssal együtt indul majd a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - közölte pénteken a Lengyel Űrügynökség (POLSA).

A POLSA honlapján olvasható közlemény szerint Uznanski jövő hétfőn kezdi el kiképzését az Európai Űrügynökség (ESA) projektje keretében. Uznanski részvételével az AX-4 nevű misszió tervek szerint 2025-ben indul az ISS-re - erősítette meg a POLSA.

A misszió további tagjaiként a közlemény Peggy Whitson amerikai és Shubhanshu Shukla indiai űrhajóst említi. A személyzet összetételét még az ISS-t felügyelő nemzetközi bizottságnak (MCOP) kell jóváhagynia – jegyzik meg.

A négy űrhajós 14 napot tölt majd el a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén.

Címlapról ajánljuk
Hámori Luca: azt szerettem volna megmutatni, hogy én tisztelettel vagyok felé
tudósítónktól

Hámori Luca: azt szerettem volna megmutatni, hogy én tisztelettel vagyok felé

Régen látott érdeklődés mellett, felfokozott hangulatban rendezték meg a női ökölvívók 66 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjét Hámori Luca és Imane Helif között. A magyar versenyző a vereség után sportszerűen nyilatkozott, míg Fürjes Balázs NOB-tag azt mondta, hogy a tanulságokat a játékok után elemezni kell és le kell vonni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×