eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jansik Szilárd (b) a magyar és Devon Card, a dél-afrikai válogatott játékosa a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 29-én. Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 23-1.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Simán nyertek a pólósok Dél-Afrika ellen

A magyar válogatott a papírformát érvényesítve 23-1-re legyőzte csütörtökön a dél-afrikai együttest a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában.

A magyar válogatott az első fordulóban 10-9-re alulmaradt Görögország legjobbjaival szemben, majd 16-11-re kerekedett a házigazda japán együttes fölé. Az afrikai együttes az olaszoktól és amerikaiaktól is súlyos vereséget szenvedett, a csütörtöki találkozót 5-41-es gólkülönbséggel, pont nélkül várta.

Märcz Tamás csapata a nap első mérkőzését játszotta, a helyi idő szerint 10 órakor megkezdődött összecsapáson kötelező volt számára a győzelem. A keretből a csapatkapitány Varga Dénes maradt ki a frissessége fenntartása érdekében. Az előzetes terv az volt, hogy a két kapus, Nagy Viktor és Vogel Soma megosztva védi majd a kaput, félidei cserével.

A rivális védelmét három és fél perc után Manhercz Krisztián törte fel először, majd Hárai Balázs emberfórból, Manhercz pedig egy gyors támadás végén távolról volt eredményes. A nyitó felvonás végén Angyal Dániel kétszer is betalált centerből, ám második találata már a negyed végét jelző dudaszó után esett, így videózás után nem adták meg.

A második nyolc perc Vámos Márton góljával indult, blokkok mellett talált utat a kapuba a labda, Hosnyánszky Norbert váratlanul elvégzett szabaddobásával pedig már féltucat találatnál járt a magyar válogatott. Pásztor Mátyás életerős lökete és Manhercz megúszása után is nőtt a különbség, majd Jansik Szilárd ötméteresből megszerezte első gólját az olimpián. Hátul a kapuban kezdő Nagy Viktor kevés dolgát tökéletesen megoldotta, a kapujára tartó mind az öt lövést fogta, így kapott gól nélkül adta át helyét Vogel Somának.

A fordulást követően Erdélyi Balázs emberelőnyből szerezte a tizedik magyar találatot. Jansik kettős fórból, Manhercz pedig negyedik lövéséből negyedszer volt eredményes. Vogel kettős emberhátrányban is sikerrel őrizte a magyar kaput. Az ötkarikás újonc Mezei Tamás a kapunak háttal, víz alól csavarta be centerből első gólját Tokióban, Vámos ismét villant, majd Erdélyi - szintén centerből - fejezett be egy végletekig kijátszott akciót. Angyal nagy lövése, Erdélyi ziccere fért még bele a játékrészbe.

A záró negyed elején Pásztor is megszerezte második találatát, Vogelnek közeli lövést kellett hárítania, Vámos középről, hátulról, majd kapásból volt eredményes, utóbbi már a 20. magyar gól volt. Az első dél-afrikait Nicholas Rodda két perccel a végső dudaszó előtt szerezte meg, Manhercz ötödik találatával állította vissza a húszgólos különbséget. Ehhez a széthullott dél-afrikai védekezést kihasználva Pásztor ziccerből két találatot toldott hozzá. Így végül 22 gólos különbséggel sikerült megnyerni a mérkőzést úgy, hogy a mezőnyjátékosok közül egyedül Zalánki Gergő nem talált be.

A folytatásban várhatóan nehezebb dolga lesz a magyar válogatottnak, amely szombaton az Egyesült Államok ellen száll vízbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×