eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Kisvárda FC/Facebook

A Kisvárdát is elérte a már két klubnál pusztító fertőzés

Külsős növényorvosi szakvélemény szerint a Kisvárda FC centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány éve a felcsúti Pancho Arénáé és a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadioné.

Bő egy hete azon dolgoznak a pályamunkások, hogy megszüntessék a szabad szemmel is érzékelhető, csúnya foltokat, miután az elmúlt napok extrém időjárási körülményei miatt bakteriális fertőzést kapott a kisvárdai stadion gyepszőnyege – olvasható a Kisvárda Master Good és a Várda Labdarúgó Akadémia honlapján, amit a Napi.hu szúrt ki. A klub reményét fejezte ki, hogy augusztus 21-ig sikerül orvosolni a problémát, amikor a bajnokság első hazai mérkőzésén a DVSC-t fogadják.

Vakarcs Ferenc, a várkerti létesítmény üzemeltetésvezetőjének tájékoztatása szerint az extrém időjárási helyzet, a rengeteg csapadék és a nagymértékű UV-sugárzás következtében a pálya bakteriális fertőzést kapott, a kórokozók ami toxikus anyagokat termelnek.

„Szerencse a szerencsétlenségben, hogy

sikerült a baktérium és a toxinanyagok tovább terjedését, valamint a mélytalajba jutását megakadályoznunk.

Többszöri vegyszeres kezeléssel, tápanyag-utánpótlással kezeljük a pályát, a hézagos felületek felülvetését elvégeztük (…), de a változékony időjárás továbbra is azt az arcát mutatja, ami számunkra ebben a harcban nem kedvez” – idézi szavait a kisvardafc.hu.

Külsős növényorvosi szakvélemény szerint a stadion centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány éve a felcsúti Pancho Arénáé és a kispesti Hidegkuti Nándor Stadioné. Azokban a létesítményekben a teljes gyepcserével lehetett csak megoldani a problémát – tette hozzá Vakarcs Ferenc.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×