eur:
391.12
usd:
366.21
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Cardiff, 2017. június 2.A cardiffi Nemzeti Stadion 2017. június 2-án. Másnap itt játssza a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét a Juventus és a Real Madrid. (MTI/EPA/Domenic Aquilina)
Nyitókép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Hatalmas tülekedés mehet a BL magyarországi közvetítéséért

A legzsírosabb falatot árulja az UEFA a 2024–2027-es időszakra: az európai klubfoci magyarországi közvetítési jogaiért sorba állnak a tévécsatornák.

„Erre mindenki be fog jelentkezni” – fogalmazott a VG iparági forrása, miután megnyílt a pályázati lehetőség az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) klubsorozatainak magyarországi közvetítési jogaira a 2024–2027-es időszakra. Ez a tévés sportjogok egyik legkelendőbb portékája, úgyhogy nem csak a tülekedés, az ár is nagy lesz.

A gazdasági lap szerint még a sportcsatornákon kívülről is érkezhet ajánlattevő, hiszen legutóbb például az Európa-liga B csomagját az RTL „vitte el”. Mint írják, a kakukktojás az Eurosport, aminek mások a prioritásai, ugyanakkor az M4 Sport, a Sport Tv, a Spíler, valamint az Aréna4, illetve a csoportjaik szinte biztosan beadják a pályázatukat, de ha valaki ilyen focis csomaggal akarná felfuttatni a cégét, akkor szintén bejelentkezhet.

A lap az összes potenciális pályázó sportcsatornát megkereste, ám egyikük sem kívánt nyilatkozni – még az is felvetődött, hogy a tender miatt nem is tehetnék.

A tét egyébként nem kevesebb, mint:

  • a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának első választása;
  • a Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának első választása;
  • a Bajnokok Ligája többi mérkőzése;
  • az Európa-liga és az Európa Konferencia-liga első választásai;
  • az Európa-liga és az Európa Konferencia-liga többi mérkőzése

Az ajánlatnak minimumértéke nincs, mindenki annyit mond, amennyit jónak lát – az előző ciklusok megismert összegei ugyanakkor jók kiindulópontnak, és a köztévéknek kötelező is nyilvánosságra hozniuk az ilyen költéseket – emlékeztet a portál, mely több okból is azt valószínűsíti, hogy végül az MTVA lesz a befutó, ahogyan 2021–2024-es ciklusban is, amikor 18,6 millió eurót (7 milliárd forint) fizetett a Bajnokok Ligája, további 3,6 millió eurót (1,4 milliárd forint) az Európa-liga és Európa Konferencia-liga közvetítési jogaiért.

A mostani pályázat határideje 2023. május 16.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×