eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
PORTO, PORTUGAL - MAY 28: Thomas Tuchel the head coach / manager of Chelsea talks to Zsolt Low the assistant head coach / manager of Chelsea during the Chelsea FC Training Session ahead of the UEFA Champions League Final between Manchester City FC and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 28, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)
Nyitókép: Matthew Ashton - AMA//Getty Images

Bayern München: bejelentették az új vezetőedző érkezését

A Bayern München labdarúgóklubja pénteken közös megegyezéssel bontott szerződést Julian Nagelsmann vezetőedzővel, akit a csütörtöki sajtóértesüléseknek megfelelően Thomas Tuchel vált a kispadon.

"A teljesítmény nagyon hullámzó volt, ami veszélyeztette az idei célkitűzéseink elérését, de a jövőre vonatkozó céljainkat is, ezért kellett most cselekednünk" - indokolta a döntést Oliver Kahn, a bajor együttes első számú vezetője.

A Bayern azt is közölte, hogy Tuchel, aki hétfőn tartja az első edzését, 2025 nyaráig írt alá.

A mindössze 35 éves Nagelsmann menesztése nagy meglepetés, ugyanis a Bayern ebben a szezonban 37 tétmérkőzéséből mindössze hármat veszített el, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig a Paris Saint-Germaint kettős győzelemmel búcsúztatta, igaz, a bajnokságban csak a második a nagy rivális Borussia Dortmund mögött egy ponttal lemaradva.

A 49 esztendős Tuchel legutóbb - Lőw Zsolt másodedzővel együtt - a Chelsea-nél dolgozott és 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoni együttessel, korábban pedig a Paris Saint-Germaint irányította a magyar kollégájával együtt.

A Bayernre és új trénerére azonnal nagyon komoly erőpróbák várnak, Tuchel április elsején éppen korábbi együttese, a Dortmund elleni rangadón mutatkozik be, a BL-ben a Manchester City vár a bajorokra a negyeddöntőben, míg a Német Kupában a Freiburg lesz az ellenfele a nyolc között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×