eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Thomas Tuchel manager of Chelsea with assistant Zsolt Low during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Magyar edző ülhet le a Bayern München kispadjára

Német lapértesülések szerint hamarosan bejelenti a Bayern München Thomas Tuchel érkezését, és a német futballedző viszi magával állandó segítőjét, Lőw Zsoltot is az Allianz Arenába. Julian Nagelsmann 30 millió euróval vigasztalódhat.

A Bayer Leverkusen nemcsak a Ferencváros Európa-liga menetelének a végét jelentette, hanem az egyik legnagyobb edzőtehetségnek tartott Julian Nagelsmann müncheni munkájának a végét is. A Bayern hiába lépett túl könnyedén a Paris Saint-Germainen a Bajnokok Ligájában, a Bundesligában nem remekel, olyannyira, hogy a Leverkusen elleni 2-1-es vereséggel leszorult az első helyről. A csütörtökön megjelent első sajtóhírek szerint ez a 35 éves edző váratlan menesztéséhez vezetett.

A Kicker információi szerint a Bayern vezetői napok óta egyeztetnek Thomas Tuchellel, aki korábban a Dortmunddal ért el nagy sikereket Németországban, majd a PSG és a Chelsea kispadján ült, és mostanában inkább arról pletykáltak, hogy Carlo Ancelottit válthatja a Real Madridnál. A Marca már azt is tudni vélte, hogy a német szakember komplett játékoslistát tett le Florentino Perez asztalára.

A Bernabeuban így viszont nem lesznek boldogok – ahogy a szintén rá vadászó Tottenham is másfelé kell induljon –, mert Tuchel végül minden bizonnyal hazatér, a Kicker szerint már a szerződése is kész, csak az aláírás hiányzik a papírokról. A 49 éves szakember német lapértesülések szerint nem egyedül érkezik az Allianz Arenába, viszi magával állandó segítőit, így minden bizonnyal

Lőw Zsolt a Bayernnél is a pályaedzője lesz.

A hírek szerint három edzőt is visz magával, a magyar tréner mellett Arno Michel és az erőnléti edző Rainer Schrey lesz a német rekordbajnok felkészítésért felelős.

Bukott karrier

Nagelsmann 2021 nyarán, július elsejei dátummal szerződött az RB Leipzigtől a Bayern Münchenhez. Eddig 84 mérkőzésen dirigálta a csapatot, ezek közül tízet veszített el, A 2021–2022-es idényt bajnokként zárta, a mostaniban még három sorozatban, a Bundesligán kívül a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is versenyben van a gárda.

Nem rossz eredménysor, de a Nagelsmann-nal szembeni egyik érv a tavaszi szereplés. A Bundesligában a bajorok 12 pontot veszítettek eddig 2023-ban, szemben a nagy riválissá előlépett Borussia Dortmunddal, amely csupán kettőt. Emiatt a sárga-feketék megelőzték a Bayernt a tabellán.

A két csapat április 1-én, az Allianz Arénában, éppen egymás ellen játszik a Bundesliga következő fordulójában. Várhatóan Thomas Tuchellel a hazai kispadon, ami azért különleges, mert az edzőnek legutóbbi hazai állomáshelye, 2015 és 2017 között, éppen a Borussia Dortmund volt.

Visszatérve Nagelsmannhoz, bizonyos lapvélemények szerint menesztésében szerepet játszott az is, hogy elment síelni a mostani, a válogatott mérkőzések miatt szünetben, mintha szabadságon lenne, ezt pedig nem „díjazták” a Bayern vezetői. Ugyanakkor az is hírlik, hogy a kispadról felállították ugyan, de formálisan megmarad a Bayern München kötelékében, megkapja a teljes fizetését addig, ameddig nem talál magának új munkaadót.

Bemutatkozás

Thomas Tuchel várhatóan április elsején az ősi rivális Dortmund ellen vezetheti először a Bayernt, majd egyből jön a nagy feladat: BL-negyeddöntő a Manchester City ellen. Az edző legutóbbi beugrása igencsak jól sikerült: 2021. január 26-án vette át a Chelsea-t, és azonnal Bajnokok Ligáját, majd európai szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×