eur:
389.49
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Légi felvétel összedőlt épületek romjairól a dél-törökországi Hatay tartományban 2023. február 7-én. Előző nap hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötezret. Törökországban 4758 összedőlt épületből közel 8000 túlélőt mentettek ki.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Megtalálták a romok alatt a volt Chelsea-játékos holttestét

Christian Atsuról először azt hitték, megmenekült, ám későbbi klubja cáfolta az álhírt.

Megtalálták a ghánai válogatott labdarúgó Christian Atsu holttestét egy épület romjai alatt, amely a Törökországot és Szíriát sújtó földrengésekben omlott össze.

Az első hírek még arról szóltak egy nappal a szerencsétlenség után, hogy a Hatayspor 31 esztendős szélsőjét kimentették a romok alól, később azonban ezt a klub cáfolta, ügynöke pedig szombaton bejelentette: Atsu holttestét találták meg hajdani lakóhelyének maradványai között.

Atsu 65-ször lépett pályára a ghánai válogatottban, ott volt a 2014-es brazíliai világbajnokságon és tagja volt egy évre rá az Afrikai Nemzetek Kupáján döntőig jutott nemzeti csapatnak. Pályafutása során volt a Chelsea játékosa is, a Hataysporhoz szeptemberben szerződött.

Atsu az eredeti tervek szerint órákkal a február 6-i földrengéssorozat előtt elrepült volna a dél-törökországi Antakya városából,

ám végül úgy döntött, ott marad, miután egy nappal korábban a hajrára csereként beállva győztes gólt szerzett a Kasimpasa elleni bajnokin.

"Nincsenek szavak, amelyek leírnák a szomorúságunkat" - írta közösségi oldalán a Hatayspor. Az együttes - a Gazianteppel együtt - visszalépett a bajnokságtól, a sportigazgató Taner Savut hollétéről továbbra sincs információ, ő ugyanabban a 12 emeletet épületben lakott, ahol Astu is.

A 7,8-as erősségű földrengés áldozatainak száma szombaton átlépte a 45 ezret, noha a szíriai halálozások száma néhány napja 5800 körül stagnál. A sebesültek száma meghaladja a százezer főt; Törökországban mintegy 264 ezer lakás vált a földdel egyenlővé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×