eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában játszott Manchester United - West Ham United mérkőzésen Manchesterben 2022. január 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Sportközgazdász: Cristiano Ronaldónak mennie kell

Mindenkinek szerencsésebb lenne, ha a Manchester Unitedról lesújtóan nyilatkozó Cristiano Ronaldo januárban távozna a futballklubtól - mondta az InfoRádióban Dénes Ferenc sportközgazdász. Menthető-e még a kár? Merre tovább, C. Ronaldo? 

Dénes Ferenc sportközgazdásznak az az idézet jut eszébe a Manchester Unitedba visszaigazolt C. Ronaldo helyzetéről, hogy "sose kezdd újra az exeddel".

"Volt egy gyönyörű történet: egy 17 éves portugál srác megérkezett Manchesterbe, világsztár és aranylabdás lett, aztán, ahogy a legkisebb királyfival lenni szokott, elindult egy még nagyobb karrier felé. Szép emlék, legenda, kész... már maga a visszatérés sem volt egy egyszerű történet, a sajtóbeszámolókból ez kivehető. Igazából Sir Alex Ferguson ragaszkodott hozzá" - mutatott rá a sportközgazdász.

A folyamat sok kérdést felvet, az egyik például az, hogy ki irányítja most a Manchester Unitedot.

"A vezetés egyik tagja úgy nyúlt bele az átigazolási politikába mindenki feje fölött, hogy azzal a pályán lévő menedzsment azóta sem tud mit kezdeni. Ráadásul egy olyan ember érkezett az amúgy sem rendezett öltözőbe egy gyenge kezű edző mellé, hogy annak az lett a következménye, hogy teljesen szétesett az öltöző. Egy nagy egójú, a saját karrierjét, üzleti vállalkozását építő sportoló bekerült egy dokkmunkás jellegű klubba, amely ma is őrzi ezt a kulturális jelleget."

C. Ronaldo közben elmaradt a klubja által elvárt teljesítménytől és a saját korábbi önmagától is.

"Egy öreg futballista tért vissza, egy olyan elképzeléssel, amely már nem fér bele a modern futball kívánalmaiba. Ez egyértelműen kiderült, amikor megérkezett Erik Ten Hag vezetőedző, aki egy egészen más futballt képvisel.

A kármentésről szólva a sportközgazdász azt mondta, nagyon megosztott a United-tábor, és ez rossz a kereskedelemnek, ami egy egységes klubot szeretne látni.

  • A klubhoz tartozók egyik része azt mondja, hogy Ronaldo legenda,
  • egy másik része pedig azt, hogy mennie kell, mert sem a magatartása, sem a futballja nem tesz jót a klubnak.

"Az utóbbi álláspontot osztom én is" - vélekedett a sportközgazdász, aki szerint a Manchester United belső kultúrája nem állt készen egy ilyen kaliberű világnagyság érkezésére. "Mindenkinek jobb lenne, ha már télen váltana" - szögezte le Dénes Ferenc, aki szerint most már kérdés, hogy köszönőlevéllel, virágcsokorral, laudációval fog-e menni Cristiano Ronaldo búcsúztatása.

Tény mindeközben, hogy C. Ronaldo a modernkori futball egyik legnagyobb ikonja, amihez hozzá tud tenni a most kezdődő katari vb, elvenni azonban keveset fog.

Az alapján, hogy nem fogadta el a szaúd-arábiai ajánlatot, vélelmezhető, hogy még az európai futballban szeretne valamit alkotni, ezzel kapcsolatban viszont Dénes Ferencnek komoly kérdései vannak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×