eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa, mután csapata vesztett a Brighton ellen az angol labdarúgó-bajnokság 2022. augusztus 7-i mérkőzésén Manchesterben.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Ronaldo úgy érzi, elárulták a Manchester Unitednél

A portugál játékos szerint nemcsak edzője, de 2-3 csapattársa is azon dolgozik, hogy minél hamarabb távozzon a csapatból.

Cristiano Ronaldo már augusztusban azt ígérte, el fogja mondani a valóságot az Old Traffordben megélt mindennapjairól. A futballista ekkor sikertelenül próbálta meg elhagyni a klubot, és végül is nem tudott olyan csapathoz szerződni, amely érdekelt a Bajnokok Ligájában - írja a BBC.

A 37 éves játékos most Piers Morgannek adott interjút a Talk TV-ben. Amikor arról kérdezték, tényleg megpróbálják-e elérni, hogy távozzon a klubból,

azt mondta, ez így van.

"Igen, elárulva érzem magam, vannak néhányan, akik nem akarnak engem itt látni, és ez nemcsak az idén van így, hanem már tavaly is ez volt a helyzet" - fogalmazott az interjúban. A beszélgetést két részletben, szerdán és csütörtökön sugározzák majd, de egy írott verziója megjelent már a The Sunban.

Ronaldo egy meg nem nevezett betegség miatt november 6-a óta nem lépett pályára a United színeiben.Ő volt a csapat kapitánya, amikor az Aston Villától 3-1-re kikaptak. A múlt hónapban pedig a Chelsea elleni Premier League-mérkőzésen Erik ten Hag nem állította pályára miután három nappal korábban, a Tottenham ellen nem volt hajlandó csereként pályára lépni Ronaldo.

"Nem tisztelem Eriket, mert ő sem mutat tiszteletet irántam"

- mondta játékos.

Az interjúban áprilisban elvesztett gyermekéről is beszélt a futballista, megemlítve, milyen mélyen megérintette a Liverpool rajongóinak részvétnyilvánítása a csapat ellen játszott meccsen.

Az interjúból kiderül az is: bár Ronaldo azt mondja, azért szerződött tavaly augusztusban a klubhoz, hogy segítsen fellendíteni, most úgy véli, borzalmas állapotban van a csapat és erről mindenkinek tudnia kell. Véleménye szerint semmit sem fejlődtek azóta, hogy Sir Alex Ferguson 2013-ban nyugdíjba vonult.

"Semmi sem változott. Szeretem a Manchester Unitedet.

Szeretem a szurkolókat, mindig mellettem állnak.

De ha másképp akarják csinálni... sok-sok dolgon kell változtatniuk" - vélekedett.

Ronaldo elmondta, hogy a klubról alkotott véleményét Ferguson is osztja, aki kulcsfontosságú volt abban, hogy a Juventusból visszatérjen az Old Traffordra.

"Mindenkinél jobban tudja, hogy a klub nem azon az úton van, amit megérdemelne, de ezt tudják mások is. "Aki nem így látja, az csak nem akarja látni" - tette hozzá Ronaldo.

Ronaldo korábbi csapattársa, Ole Gunnar Solskjaer volt a United edzője, amikor a portugál visszatért a klubhoz, őt később Ralf Rangnick, majd Erik ten Hag követte. Rangnick a Lokomotiv Moszkva sport- és fejlesztési vezetői posztját hagyta ott, hogy elvállalja a munkát, Ronaldo azonban nem nyilatkozott róla túl elismerően.

"Ha még edző sem vagy, hogyan leszel a Manchester United főnöke? Még csak nem is hallottam róla"

- fogalmazott. Wayne Rooney-ra is tett megjegyzést. A már visszavonult játékos kritizálta Ronaldo ebben az évben tanúsított viselkedését. A portugál szerint ez csak azért lehetséges, mert Rooney már nem futballozik magas szinten, úgy, mint ahogyan ő.

A csapat tegnap szerzett tudomást az interjúról

Vasárnap este a Fulham elleni győzelmét követően szembesült a csapat azzal, hogy Ronaldo leült beszélgetni Piers Morgannel: az interjú időzítése és az abban foglaltak egyaránt nagy csalódást jelentenek a Manchester United számára. Ten Heg és csapattársai sem értik a játékos megjegyzéseit és azt sem, miért tanúsított ilyen mértékű tiszteletlenséget a klubbal szemben. A korábbi liverpooli és angol játékos, Jamie Carragher A Twitteren azt írta, hogy szerinte a United-szurkolók 99%-a ETH (Erik ten Hag) pártján áll".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×