eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Energiaválság: már a jégkorongozók is vészforgatókönyvvel készülnek a télre

A csarnokbezárás fenyegető réme mindenképp itt van velünk – mondta Sipos Levente. A szövetség főtitkára szerint azonban ennek rossz hatása lenne az elit-vb-re készülő női és férfi válogatott felkészülésére.

December 31-ig az első osztályú klubok működése nincs veszélyben, vagyis ezen csapatok jégcsarnoka addig még biztosan nem zár be – közölte az InfoRádióban a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára. Sipos Levente hozzátette: a céljuk az, hogy az Erste Liga ne álljon le, és a válogatottak felkészülése zavartalan legyen, de készülnek vészforgatókönyvvel.

"A jégkészítés alapvetően villamosenergia-igényes tevékenység. Természetesen van, ahol távfűtést és gázt is használnak, hiszen az öltözőket is fűteni kell, ami tipikusan nem elektromos árammal valósul meg. Viszont vannak olyan egyesületek, amelyek a jövő év végéig lekötöttek kedvező árú energiát" – ecsetelte a sokszínű, bonyolult helyzetet a főtitkár.

Szerinte

a csarnokbezárás "fenyegető réme mindenképp itt van velünk",

miután uszodákat, múzeumokat és könyvtárakat zárnak be a városok, és maga azt is valószínűsíti, hogy sor kerülhet a szezon rövidítésére.

A vészforgatókönyv részleteiről szólva elmondta, elvileg lehetőség volna a fővárosi Tüskecsarnokban "hazai" meccseket játszani bárkinek, de a mérkőzésekre fel is kell készülni valahol, edzésekre szükség van; egy csarnokban edzeni is, játszani is nem tud mindenki.

Az is egy lehetőség, hogy sűrítik a mérkőzéseket november-decemberben.

Az A csoportos világbajnokságra készülő női és férfi válogatott számára viszont éppen az lenne ideális, hogy "meccsből" menjenek világversenyre, a hosszú kényszerszünet Sipos Levente szerint semmiképp sem jó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×