eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 28: Pierre-Emerick Aubameyang of Barcelona warms up prior to the LaLiga Santander match between FC Barcelona and Real Valladolid CF at Camp Nou on August 28, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Nyitókép: David Ramos/Getty Images

Rablók támadták meg Aubameyang házát, a csatár is megsebesült

A gaboni futballista barcelonai házába éjjel rontott be négy fegyveres, és a gyermekei szeme láttára rabolták ki a széfet.

Hétfő hajnalban érte rablótámadás castelldefelsi otthonában Pierre-Emerick Aubameyangot. A Barcelona gaboni futballistája a Valladolid elleni 4-0-s hazai győzelem után pihent a feleségével a házában, amikor legalább négy kapucnis férfi rontott be a kerten keresztül, és fegyverekkel, valamint vascsövekkel felszerelkezve követelték az értékeik átadását – írta az El Pais rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Éjjel egy órakor történt a támadás, amelynek során az elkövetők sakkban tartva a házigazdát és feleségét, felnyitották a széfet, és főként ékszereket zsákmányoltak. Lapértesülések szerint Aubameyang megpróbált ellenállni, de legalábbis megsérült a rablás közben. A rablók végül egy fehér Audival távoztak a helyszínről. A rendőrséget a futballista felesége, Alysha Behague értesítette.

Az RAC1 katalán rádió értesülései szerint távozásuk előtt az elkövetők megkötözték a házaspárt, és a földön hagyták őket. Aubameyangot az állán találta el egy ütés egy vascsővel, és a felesége feje is megsérült, de az éjszakai kivizsgálások alapján nem esett komolyabb bajuk. Annál nagyobb probléma, hogy a pár gyermekei is a történtek szemtanúi voltak, ezért most velük pszichológusok foglalkoznak.

A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőket, akik a sajtóhírek szerint egymás között olaszul beszéltek.

Érdekesség, hogy a sajtóhírek szerint Aubameyang házába már két hónappal ezelőtt is betörtek, de akkor a család nem tartózkodott otthon.

A katalán Sport összegyűjtötte, hogy mely Barcelona-futballisták ellen történtek támadások eddig. 2018-ban Előbb Jordi Alba, majd Luis Suarez otthonát is kirabolták, sőt Gerard Pique és Shakira otthonában is rablók jártak, amikor éppen a futballista szülei tartózkodtak az ingatlanban, de nem esett bajuk. 2019-ban Arthur és Samuel Umtiti házában is hívatlan vendégek jártak, amíg ők éppen meccsen voltak, tavaly pedig Ansu Fati házának emeletén jártak betörők, amíg a földszinten aludt a családja.

Az új sztárt, Robert Lewandowskit is meglopták már Barcelonában: egy esti edzés előtt a nagyjából 27 millió forint értékű karóráját tulajdonították el az autójából, miközben dedikált a szurkolóknak. A lengyel csatár üldözőbe vette a tolvajt, de végül a rendőrök kapták el az elkövetőt.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×