eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
LIVERPOOL, ENGLAND - APRIL 27: Goalkeeper Geronimo Rulli of Villarreal fails to stop the ball from entering the net after it took a deflection from Pervis Estupinan following a shot by Jordan Henderson of Liverpool to make the score 1-0 during the UEFA Champions League Semi Final Leg One match between Liverpool and Villarreal at Anfield on April 27, 2022 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Harc a döntőért: a fogadóirodák szerint a Liverpool jut tovább

A Liverpool FC kétgólos előnnyel kezdi kedd este kilenc órakor a Villarreal elleni második mérkőzését a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, az Estádio de la Ceramicában. A fogadóirodák szerint a Vörösök fognak gólt kapni, de továbbjutnak – ez a legvalószínűbb.

Jürgen Klopp együttese a mostani kiírásban eddig minden idegenbeli mérkőzést megnyerte, értelemszerűen egy újabb győzelem, a százszázalékos mérleg rekordot jelentene a BL történetében. Viszont a hat egymást követő idegenbeli győzelem még nem lenne rekord, az Ajax (1995–1997) és a Bayern München (2013–2014) hetet nyert. De egyik sem győzött haton, ugyanabban a sorozatban.

A német edzőnek nincs sok gondja az összeállítással, legfeljebb az, hogy kit hagyjon ki. Egyetlen sérültje, Roberto Firmino hetek óta nem játszik. Valószínűleg marad ugyanaz a kezdő tizenegy, amelyik a 2-0-ra megnyert első találkozón szerepelt: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Thiago – Szalah, Mané, Luis Díaz.

A fogadóirodák szinte biztosra veszik a Liverpool továbbjutását, de úgy vélik, a Villarreal is fog gólt szerezni. Unai Emery legénysége eddig a nyolcaddöntőben (Juventus) és a negyeddöntőben (Bayern München) is eredményes volt otthon, de csak egy-egy gólt ért el, ami most kevés lenne. Ráadásul a támadók közül Gerard Moreno az Anfield Roadon nem játszott, az Alavés elleni bajnokit is kihagyta azóta, bár nem zárható ki, hogy pályára lép, aligha lesz százszázalékos. Yeremi sérült, s nem edzett hétfőn Arnaut Danjuma sem. Nem egyszerű a baszk edző helyzete… A várható kezdő tizenegy: Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupiñán – Parejo, Capoue, Coquelin – Lo Celso, Moreno, Paco Alcàcer.

Ráadásul a Liverpool a legutóbbi tíz idegenbeli BL-mérkőzése mindegyikén szerzett gólt, hármat pedig aligha kap.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×