eur:
393.84
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Balogh Zsolt fog egy labdát a vb-selejtezőre készülő férfi kézilabda-válogatott edzésén a fővárosi Elektromos Sporttelepen 2016. április 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Balogh Zsolt: merhet nagyot álmodni a kéziválogatott az Eb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott képes lehet a csoport első helyének megszerzésére, és akár az elődöntőbe is bejuthat a héten kezdődő, részben magyarországi Európa-bajnokságon – vélekedett a korábbi válogatott, Balogh Zsolt. Az átlövő arról is beszélt, hogy miért igazol nyáron Tatabányáról a Ferencvároshoz.

Balogh Zsolt nyártól a Ferencváros férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A 32 éves jobbátlövő a Pick Szeged színeiben EHF Kupát, magyar bajnokságot és Magyar Kupát is nyert, a Bajnokok Ligájában 323 gólt szerzett, a magyar válogatottban pedig 67 mérkőzésen 212 alkalommal volt eredményes. A fővárosi együtteshez a Tatabányától érkezik majd.

Balogh Zsolta a kontraktust örömtelinek nevezte. Érdeklődésünkre úgy fogalmazott, a célja az volt, hogy ha a Tatabányánál nem lesz maradása, akkor hasonló szintű csapatnál folytathassa Magyarországon, és „ebbe a képbe a Fradi maximálisan beleillett”, és megnyerő volt számára az a koncepció, amit a klub felvázolt a jövőbeni terveivel kapcsolatban, ezért is esett rájuk a választása.

A válogatott esélyeit illetően – a csütörtökön kezdődő magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon – kiemelte: a csapat már a tavalyi világbajnokságon is bebizonyította, hogy akármilyen nívós, erős ellenfél ellen fel tudja venni a harcot, és győzelemre tudja vinni a mérkőzést, a hazai pálya előnye pedig még dobhat is egyet a „srácokon”, így merhetnek nagyot álmodni. Bár nagyon erős a sorsolás, a csoportból való továbbjutást kötelezőnek érzi, de azt sem tartja lehetetlennek, hogy a keresztjáték során, ahol már a legerősebb ellenfeleket kell majd legyőzni, lesz keresnivalója az együttesnek.

Reálisan a nyolcba várja a válogatottat, de sor kerülhet meglepetésre, ami viszont már elődöntőt jelenthet

– fűzte hozzá.

A csoportban sorrendben Hollandia, Portugália és Izland lesz a három ellenfele Magyarországnak. Balogh Zsolt ezzel kapcsolatban emlékeztetett, az Európa-bajnokságokra jellemző, hogy nem igazán vannak üres járatok, mint mondjuk a világbajnokságokon, ahová szerényebb kézilabda-kultúrával rendelkező országok is érkeznek más kontinensről, ezáltal vannak úgymond „pihenő mérkőzések”, amikor esetlegesen a második sor is képes egy nagyarányú győzelemre. Ezzel szemben a mostani Európa-bajnokságon minden mérkőzésen 110 százalékot kell nyújtani, hiszen nagyon erősek az ellenfelek – magyarázta. A csoportmérkőzéseket illetően Izlandot emelte ki, mint legnagyobb ellenfél, de szerint a stabil és taktikus portugálok ellen is „kellemetlen” lesz a mérkőzés, a hazai pálya előnye azonban felénk billentheti a mérleg nyelvét – ismételte meg. „Nem lesz könnyű dolga a srácoknak, de azt gondolom, hogy tovább lehet jutni első helyen a csoportból” – fogalmazott.

Balogh Zsolt végezetül arra is kitért, hogy ugyan meglehetősen régóta tart már a pandémiás időszak, továbbra sem lehet felkészülni minden, ezzel kapcsolatos eshetőségre, és a koronavírus bármikor átírhatja az elképzeléseket. Mi sem támasztja ezt jobban alá, hogy az Európa-bajnoki felkészülés során szinte majdnemhogy tízből kilenc mérkőzés elmaradt valamilyen covidos indok miatt – mutatott rá a korábbi válogatott, aki emiatt egyik válogatott játékosát sem irigyli. „Szerencsére a magyar fiúknál eddig minimális esetszám volt, legalábbis amiről én tudok, és remélem, hogy az Európa-bajnokság végéig – és utána is – egészségesek maradnak, és nem fogja hátráltatni őket ez a fránya Covid” – zárta szavait.

A teljes beszélgetés meghallgatható kedd este fél 8-tól az InfoRádió Hetes című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×