eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes Bodonyi Dóra (k), a második helyezett német Tabea Medert (b) és a harmadik helyezett fehérorosz Marina Litvincsuk (j) a női kajak egyesek 5000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én.
Nyitókép: A győztes Bodonyi Dóra (k), a második helyezett német Tabea Medert (b) és a harmadik helyezett fehérorosz Marina Litvincsuk (j) a női kajak egyesek 5000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Alig bírt kikecmeregni a mononukleózisból a magyar olimpiai bajnoknő

Betegsége miatt 3 hónap után edzhet ismét keményebben az olimpiai bajnok Bodonyi Dóra. A többszörös vb- és Eb-aranyérmes szolnoki kajakozó az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy örömmel vesz részt rendezvényeken, de továbbra is elsősorban sportoló szeretne maradni.

Hosszú kihagyáson van túl, mononukleózisa miatt alig edzett az olimpia óta Bodonyi Dóra ötkarikás bajnok kajakos, a múlt héten állt újra munkába.

"Nehezen boldogultam az első edzéseken, a kajakozás nem ment túl jól. Rosszul éltem meg ezt, de most már mintha lenne valami.

Sokat híztam is Tokió óta, mert nem csináltam semmit, küzdelmes időszak ez az életemben"

– fogalmazott a szolnoki sportoló.

Azért a betegséggel terhelt, pihenési idejében sem csak ült, heti 4-5-ször tudott "mozogni", de a mononukleózis ahogy az átlagembert, úgy a sportolót is megviseli.

"Maga a rosszullét összesen másfél hétig tartott, akkor ágyban feküdtem. De gyorsan felépültem, az értékeim is egészen jók voltak. Azért meg kellett várni, hogy minden rendben legyen, és nagyon bosszantó volt, hogy önhibámon kívül nem tudtam részt venni a világbajnokságon" – ecsetelte Bodonyi Dóra.

A versenyeket azért megnézte és szurkolt is, és a pohár is félig tele van, hisz az olimpián ott lehetett és győzött is.

"Utána az első héten elég sok buliban részt vettem, az jó volt, eleinte azt is hittem, hogy a bulik miatt érzem fáradtabbnak magam, de aztán kiderült a betegségem. Rendezvényekre azóta is járok, és sokszor meg is ünnepeltek Tokió óta, ami jól is esik, de szokni kell. És nem azért vagyok sportoló, hogy megismerjenek, hanem mert sportoló szeretnék maradni" – tette hozzá.

Bodonyi Dóra az egy évvel elhalasztott tokiói olimpián a női kajaknégyes tagjaként szerzett aranyérmet az idén.

A Szolnok versenyzőjével készült teljes interjú az InfoRádió Ötkarika című műsorában hangzott el, ide kattintva a teljes magazin meghallgatható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×