eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Tomori Zsuzsanna (j), valamint a horvát Paula Posavec (b) és Katarina Jezic a női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a dániai Koldingban 2020. december 4-én.
Nyitókép: Tomori Zsuzsanna (j) a női kézilabda Európa-bajnokságon játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a dániai Koldingban 2020. december 4-én. MTI/Ritzau/EPA/Bo Amstrup

Tomori Zsuzsanna lemondta a válogatottságot

Két héttel a női kézilabda-világbajnokság rajtja előtt.

Tomori Zsuzsanna jelezte a magyar szövetségnek, hogy nem vesz részt a december 2-án kezdődő spanyolországi világbajnokságon.

"Sajnáljuk, hogy Zsuzsa éppen két héttel a torna rajtja előtt jutott erre az elhatározásra, reméljük, nyomós oka van rá" - idézte a szövetség közleménye Kirsner Erikát, a MKSZ alelnökét. - "Természetesen az új olimpiai ciklus első világversenyén nélküle is az a célja a csapatnak, hogy minél eredményesebben szerepeljen, és elkezdje az építkezést a párizsi ötkarikás játékokra, illetve a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra."

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány korábban többször is jelezte, hogy még fontos szerepet szánna az átlövőnek.

A szövetségi kapitány a hírrel kapcsolatban azt mondta az M1 aktuális csatornának, hogy a vb-re vonatkozik a döntés, melyet több ok miatt hozott meg Tomori Zsuzsanna.

"Kimerültnek érzi magát, összeszedett egy apró sérülést, pluszban náthás is, és úgy érzi, hogy most nem tudna százszázalékig segíteni a válogatottnak" - nyilatkozta Golovin Vlagyimir, aki elismerte, hogy nehéz lesz pótolni a védelem egyik oszlopát, de a szakmai stábbal már gondolkodnak a lehetőségeken.

A 34 éves kézilabdázó 2006-ban mutatkozott be a nemzeti csapatban és azóta 191 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2008-as pekingi olimpián negyedik, illetve a 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes együttesnek is, ahogy az idei tokiói játékokon hetedik gárdának is a vezéregyénisége volt. Jelenleg a norvég Vipers légiósa.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×