eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Portugália ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A San Marinó-iak húsz éve minden vb-selejtezőt elveszítenek

Az ellenfél szövetségi kapitánya mér tíz labdaszerzésnek is örülne. Utolsó hazai selejtezőjét játssza a mostani világbajnoki selejtező-sorozatban a magyar labdarúgó-válogatott. A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Sajnos nincsen már igazi tétje a találkozónak, ha nem ringatjuk magunkat olyan rózsaszín álomban, amelyben Andorra megtáltosodik és legyőzi a lengyeleket és az albánokat, a magyar csapatnak esetleges mai és varsói győzelme esetén sincsen reménye a második helyre.

A lebonyolítási rend szerint a csoportelsők jutnak el egyenesen Katarba, a másodikok pedig a Nemzetek Ligája-sorrend alapján további lehetőséget kapó két csapattal (az osztrákkal, illetve a csehvel vagy a walesivel) kiegészülve pótselejtezőt játszanak, összesen három helyért.

Marco Rossi válogatottja

a mai és a hétfői mérkőzéssel extra hosszú idényt zár le, amelyben tizenöt mérkőzést játszott-játszik.

Bármilyen sok gond is előzte meg az e heti felkészülést, bármilyen sokan is estek ki a keretből, a mostani feladat a legkönnyebb: San Marino válogatottja a története során 74 világbajnoki selejtezőt játszott eddig, s ezekből kettőn játszott döntetlent. A többit elveszítette. A mostanit is beleértve az elmúlt öt vb-selejtező-sorozatban minden mérkőzésén kikapott.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a mostani keretében nem akad olyan futballista, aki szerepelt volna nem elveszített vb-selejtezőn.

Rossinak le kellett mondania Sallai Roland után Gulácsi Péterről, Bolla Bendegúzról, Kleinheisler Lászlóról, Sallói Dánielről és Willi Orbánról is. A kapitány korábban már jelezte, hogy sok játékosnak akar játéklehetőséget adni e két meccsen, s az erősebb tizenegy Varsóban kezd majd. Azt is hozzátette: Dibusz Dénes fog védeni, s Szalai Ádám lesz a középcsatár. Mellettük lehetőséget kapnak majd a fiatalok, a korábban kevesebb szerepet kapók.

„Remélem, az ő meghívásuk komoly ösztönzést jelent majd a fiatal labdarúgók számára, akik így még jobban odateszik majd magukat a klubcsapataikban, hiszen a futball, mint bármi más az életben, jövőcentrikus” – mondta a kapitány.

Franco Varrella, a San Marinó-iak olasz szövetségi kapitánya – egykoron Marco Rossi edzője is volt – udvariasan nyilatkozott a csütörtöki sajtótájékoztatón: „Olyan csapat ellen, mint a magyar, nem lehet túlzott elvárásokat megfogalmazni. A mi célunk, hogy a saját legjobbunkat nyújtsuk.

Már az is szép eredmény lenne, ha például tíz labdaszerzést fel tudnánk mutatni.”

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×