eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
Adolf Balázs (j) a kajak-kenu világbajnokság kenu egyesek férfi 5000 méteres versenyének döntőjében a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Maratoni kajak-kenu-vb: Kadler Viktor nem fukarkodik a dicsérő jelzőkkel

A szövetségi vezetőedző szerint az edzők érdeme, hogy ebbe a formába hozták a versenyzéstől korábban elesett sportolókat.

A gyorsasági kajak-kenu olimpiai és világbajnoki sikerei után Magyarország a maratoni világbajnokságon is nagy fölénnyel nyerte meg a nemzetek közötti pontversenyt.

Kadler Viktor szövetségi vezetőedző kérdésünkre elégedettségének adott hangot.

"Mindenki előtt le a kalappal, szépen küzdöttek, végigdolgozták az elmúlt időszakot, és ki kell emelni az edzők munkáját is, ők alkalmazkodtak ahhoz, hogy a tavalyi évben elmaradtak a nemzetközi versenyek, és át tudták úgy alakítani a felkészülést, hogy az idei évre ilyen csodálatos formába érkeztek a versenyzők."

A verseny kvalifikáció is volt a Világjátékokra, ahová így minden lehetséges kvótát megszereztek a magyarok.

Kiszli Vandát és Adolf Balázst külön is kiemelte a versenyzők közül.

"Mindketten diadalmaskodtak az egyéni számukban úgy, hogy Balázs előtte még a síkvízi vb-n is győzött, illetve olimpiai számban is dobogóra tudott állni. Vanda pedig most felkerült az örökös bajnokaink sorába, hiszen ötödik és hatodik aranyérmét szerezte meg."

A magyar csapat – mint elmondta még – rendre első helyen végez a hasonló versenyek éremtáblázatán, de most különösen nagy volt a fölény, ami különösen annak fényében értékes Kadler Viktor szerint, hogy "mindenki Magyarországot akarja legyőzni, megszorongatni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×