eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (j) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője karambolozik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíján a monzai versenypályán 2021. szeptember 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Mást gondol a balesetről a Mercedes és a Red Bull főnöke

A Mercedes istálló német csapatfőnöke szerint tragédia is történhetett volna Lewis Hamiltonnal.

A labdarúgásból ismert hasonlattal jellemezte a Mercedes csapatfőnöke a hétvégi Forma-1-es Olasz Nagydíjon történt balesetet.

A monzai futamon a világbajnoki pontversenyben vezető holland Max Verstappen és a hétszeres világbajnok, címvédő mercedeses brit Lewis Hamilton csatába keveredett, melynek végén összeütköztek, egyikőjük sem tudta folytatni a versenyt, később pedig a Red Bull versenyzőjét megbüntették.

A Mercedes istálló német csapatfőnöke szerint Verstappen részéről

nyilvánvalóan szándékos szabálytalanság történt.

"A fociban az ilyen jellegű megmozdulást taktikai szabálytalanságnak szoktuk nevezni" - nyilatkozta Toto Wolff az eset után, de még Verstappen megbüntetése előtt. Hozzátette: nagyon reméli, hogy most, és a jövőben is szankcionálják az ilyen eseteket, mert ha nagy sebességnél történik hasonló ütközés, abból tragédia is lehet.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont úgy véli,

versenybaleset történt.

Hamilton vasárnap egy kerékcsere után éppen Verstappen elé ért vissza a pályára, az első kanyarban pedig a holland versenyző megpróbálta megelőzni. A manőver sikertelen volt, a két versenyautó ütközött és a kavicságyban kötött ki, a Red Bull jobb hátsó kereke pedig éppen Hamilton feje fölött állt meg.

Az eset után Verstappent három rajthelyes büntetéssel sújtották a következő futamra, ami viszont jól is jöhet neki, hiszen így büntetés nélkül cserélhetnek alkatrészeket autójának motorjában.

A vb a szeptember 26-i Orosz Nagydíjjal folytatódik Szocsiban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×