eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (j) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Francia Nagydíjának rajtja után a Paul Ricard versenypályán, a dél-franciaországi Le Castellet-ben 2021. június 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

F1-szakértő: az „ezüst nyilas” oldalon kell, hogy vakargassák a fejüket

A különféle szezonbeli hibák ellenére a Forma–1-es világbajnokság mindkét nagy esélyese alapvetően jól kezeli a feszültségeket – fogalmazott az InfoRádiónak Vámosi Péter a Francia Nagydíj után. A futamon Max Verstappen másfél körrel a vége előtt csavarta ki a győzelmet Lewis Hamilton kezéből.

A Racingline.hu főszerkesztője nagyon fontos futamnak értékelte a Francia Nagydíjat, valamint Max Verstappen győzelmét is az egész év tekintetében, különösen, hogy a Red Bull elöljárói, köztük Christian Horner és Helmut Marko is úgy nyilatkoztak, hogy a Circuit Paul Ricard az Mercedes-pálya. Ehhez képest a Red Bull tudta tartani a tempót, és – még ha kis túlzással centiken is múlt, és egy elképesztő stratégiai bravúron – összejött nekik – tette hozzá Vámosi Péter, aki szerint a vasárnapi futamon tényleg volt minden, és a francia pálya 2018-as visszatérése óta most először bármit mondhatunk, csak azt nem, hogy unalmas lett volna.

A szakember egyetértett, bár a rajt utáni kanyarban a holland pilóta lesodródott, így Lewis Hamilton állhatott az élre, a kerékcserék a Red Bullnak jöttek ki jobban. Bevállalva pedig egy második kiállást, a futam végén gumielőnyből támadhatott Verstappen, így simán megelőzte brit riválisát. A holland győzelméből azonban a pszichológiai tényező sem elhanyagolható, tette hozzá Vámosi Péter, utalva arra, hogy maga Verstappen is elismerte a verseny utáni interjúban, hogy hibázott, azonban fel tudott belőle állni, amihez nyilván kellett egy jó stratégia, illetve, hogy csapattársa, Sergio Pérez elengedje.

„De alapvetően a pályán verte meg Lewis Hamiltont, és emiatt most az »ezüst nyilas« oldalon kell, hogy vakargassák a fejüket Toto Wolffék.”

Vagyis kiderült, hogy nemcsak a „girbegurba” utcai pályákon jó a Honda-motor, ami mindenképp biztató a szezon hátralévő részére – tette hozzá.

Az, hogy a történtek miatt Lewis Hamilton képes látványosan nyugodt maradni, legalábbis a publikum felé, vélhetően sokéves tapasztalatának köszönhető, illetve annak, hogy már hétszeres világbajnok, jegyezte meg Vámosi Péter, aki szerint egyébként mindkét bajnokaspiráns meglepően higgadtan kezeli a versenyeket.

„Pedig gyanítom, vannak olyan rajongók, akik titkon arra vágynak, hogy ők ketten menjenek össze, mert olyan még nem volt”

– tette hozzá tréfálkozva.

A teljes beszélgetés hétfő este fél 9 után, az InfoRádió Célegyenes című műsorában lesz hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×