eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Pigniczki Fanni bemutatja labdagyakorlatát a bakui ritmikusgimnasztika-világbajnokság egyéni döntőjében 2019. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Buzogánnyal "törte be" az olimpia kapuját Pigniczki Fanni

Az MTK sportolójának gyermekkori álma vált valóra a sporttörténelmi sikerrel: 2000 óta először lesz személyében rg-s az olimpián. Kifaggattuk.

Lehengerlő teljesítményt nyújtott Pigniczki Fanni a ritmikus gimnasztikázók várnai Európa-bajnokságán az egyéni összetett döntőben, ahol 10. helyezésével megszerezte az olimpiai kvótát, ezzel 21 év után ismét lesz magyar ritmikus gimnasztikázó az ötkarikás játékokon - 2000-ben Fráter Viktóriának sikerült ugyanez utoljára.

"Várnában a kvalifikációk során

úgy terveztük, hogy kipróbáljuk, milyen a versenyzés, hogy érzem magam, milyen a szőnyeg,

aztán nyugodtan visszanézem a gyakorlataimat. Hát nagyon jól sikerültek, ezzel bekerültem a legjobb 24 közé, ahonnan meg lehetett szerezni a kvalifikációt az olimpiára. Szombaton az all-around döntőben nagyon jó gyakorlatokat mutattam be, a korábbiaknál jobbakat is, és mivel első helyen végeztem azok között, akiknek még nem volt kvótájuk, ezért az utolsó kvótát megszereztem" - foglalta össze az InfoRádióban az MTK 21 éves sportolója, akinek gyerekkori álma vált valóra a múlt héten.

Hogy mennyire volt nehéz kétszer is bizonyítani, jól szerepelni, arról azt mondta, először kicsit félt ettől, mert még nem volt ilyen versenyen, és a második nap után nem volt túl sok ideje pihenni, mert szombaton a reggeli csoportba osztották be, de ezen végül felül tudott kerekedni.

"Megható az az érzés, hogy a befektetett munkánk edzőimmel megtérült" - ecsetelte Pigniczki Fanni.

Labda, szalag, karika, buzogány - de melyik a kedvenc?

"Várnában a legjobban a szalagtól féltem, a selejtezőben rontottam is. A döntőben ráadásul a szalaggal kezdtem, ezért félve mentem fel a szőnyegre egy kicsit, hogy mi lesz most. Szerencsére ezt sikerült leküzdenem, és életem legjobb szalaggyakorlatát mutattam be. Ezek után a karikagyakorlat következett, amiben volt bizonytalanság, de úrrá lettem rajta, és életem legmagasabb pontszámát kaptam. A labdagyakorlatom jobban sikerült, a buzogány még jobban. Nem mondanám, hogy van kedvenc szerem,

ebben a szezonban buzogánnyal voltam a legjobb, azzal sikerült bekerülnöm életem első világkupadöntőjébe is"

– fejtegette a sportoló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×