eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Pigniczki Fanni bemutatja labdagyakorlatát a bakui ritmikusgimnasztika-világbajnokság egyéni döntőjében 2019. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Buzogánnyal "törte be" az olimpia kapuját Pigniczki Fanni

Az MTK sportolójának gyermekkori álma vált valóra a sporttörténelmi sikerrel: 2000 óta először lesz személyében rg-s az olimpián. Kifaggattuk.

Lehengerlő teljesítményt nyújtott Pigniczki Fanni a ritmikus gimnasztikázók várnai Európa-bajnokságán az egyéni összetett döntőben, ahol 10. helyezésével megszerezte az olimpiai kvótát, ezzel 21 év után ismét lesz magyar ritmikus gimnasztikázó az ötkarikás játékokon - 2000-ben Fráter Viktóriának sikerült ugyanez utoljára.

"Várnában a kvalifikációk során

úgy terveztük, hogy kipróbáljuk, milyen a versenyzés, hogy érzem magam, milyen a szőnyeg,

aztán nyugodtan visszanézem a gyakorlataimat. Hát nagyon jól sikerültek, ezzel bekerültem a legjobb 24 közé, ahonnan meg lehetett szerezni a kvalifikációt az olimpiára. Szombaton az all-around döntőben nagyon jó gyakorlatokat mutattam be, a korábbiaknál jobbakat is, és mivel első helyen végeztem azok között, akiknek még nem volt kvótájuk, ezért az utolsó kvótát megszereztem" - foglalta össze az InfoRádióban az MTK 21 éves sportolója, akinek gyerekkori álma vált valóra a múlt héten.

Hogy mennyire volt nehéz kétszer is bizonyítani, jól szerepelni, arról azt mondta, először kicsit félt ettől, mert még nem volt ilyen versenyen, és a második nap után nem volt túl sok ideje pihenni, mert szombaton a reggeli csoportba osztották be, de ezen végül felül tudott kerekedni.

"Megható az az érzés, hogy a befektetett munkánk edzőimmel megtérült" - ecsetelte Pigniczki Fanni.

Labda, szalag, karika, buzogány - de melyik a kedvenc?

"Várnában a legjobban a szalagtól féltem, a selejtezőben rontottam is. A döntőben ráadásul a szalaggal kezdtem, ezért félve mentem fel a szőnyegre egy kicsit, hogy mi lesz most. Szerencsére ezt sikerült leküzdenem, és életem legjobb szalaggyakorlatát mutattam be. Ezek után a karikagyakorlat következett, amiben volt bizonytalanság, de úrrá lettem rajta, és életem legmagasabb pontszámát kaptam. A labdagyakorlatom jobban sikerült, a buzogány még jobban. Nem mondanám, hogy van kedvenc szerem,

ebben a szezonban buzogánnyal voltam a legjobb, azzal sikerült bekerülnöm életem első világkupadöntőjébe is"

– fejtegette a sportoló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×