eur:
394.36
usd:
370.47
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
LONDON, ENGLAND - JANUARY 27: Assistant Coach Zsolt Low of Chelsea during the Premier League match between Chelsea and Wolverhampton Wanderers at Stamford Bridge on January 27, 2021 in London, England. Sporting stadiums around the UK remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors. (Photo by Chris Lee - Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)
Nyitókép: Photo by Chris Lee - Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images

Lőw Zsolt a BL-döntőről: keressük a kiskapukat

Szombat este másodszor küzd a Bajnokok Ligája-trófeáért a magyar másodedző csapata. Tavaly a PSG-vel kikaptak a Bayern Münchentől, most azt taglalta, hogy várják a Chelsea élén a Manchester City elleni nagy mérkőzést.

Lőw Zsolttal, a Chelsea másodedzőjével készített interjú jelent meg az nso-hu-n a Manchester City elleni szombati, portói Bajnokok Ligája-döntő apropóján.

A Thomas Tuchel vezetőedző mellett tavaly a PSG-vel szintén Portugáliában, Lisszabonban BL-döntőben részt vevő magyar edző elmondta, hogy szép emléket őriz az országról, hiszen tavaly nemcsak a döntőt, hanem a járvány miatt a teljes végjátékot ott rendezték, és ők a párizsiakkal a fináléig jutottak. „Tavaly nem tudtunk győzni, remélem, a Chelsea-vel sikerül a City ellen” – mondta.

Karácsonykor edzői karrierje alatt először bocsátották el, de hamar jött a londoniak ajánlata. „Huszonkilenc mérkőzést játszottunk, amióta Angliába költöztünk – nyilatkozta –, a családunk támogatására nem számíthattunk az első két-három hónapban, de megbirkóztunk a nehézségekkel. Szerencsére a pályán sikeresek vagyunk, hiszen a legfőbb célunkat már teljesítettük, a legjobb négybe kerültünk a Premier League-ben.”

Úgy érzi, lelkileg nagy segítség, hogy a bajnokságban éles hajrában végül sikerült kiharcolniuk az őszi BL-szereplést, így a döntő kimenetelétől függetlenül ott lesz a Chelsea a következő kiírásban.

Thomas Tuchel a legutóbbi két egymás elleni találkozón, az áprilisi FA-kupa-elődöntőben és a májusi bajnokin legyőzte Josep Guardiola Manchester Cityjét. „A Manchester City a második összecsapáson változtatott a szerkezetén, más taktikával igyekezett megnehezíteni az életünket – mondta erre a magyar másodedző. – A döntőre úgy készülünk fel, hogy a két találkozót elemezve

igyekszünk megtalálni a kiskapukat. A City ellen nincsenek »nagykapuk«, nincsenek nagy terek, aligha lesz a szombati a száz helyzet mérkőzése.

Mindkét gárda jól védekezik, nehéz ellenünk ígéretes lehetőségeket kialakítani, és vetélytársunk sem arról híres, hogy könnyű bevenni a kapuját. Nagy taktikai csata várható, fontos szerepe lesz a mentális tényezőknek: a labdarúgók miként kezelik a nyomást, kiket ösztökél a teher jobb teljesítményre, esetleg mely sztárokat bénít meg. Ezért hangsúlyos, hogy a futballszakmai szempontok mellett foglalkozzunk a játékosok lelkével is.”

Utóbbiban neki nagy szerepe lehet, de szereti is ezt a feladatot. Mint mondja, neki másodedzőként szerencsére nem kell tartania a három lépés távolságot a futballistáikkal. Timo Wernerrel különleges a kapcsolta, hiszen dolgozott vele Lipcsében is. Úgy látja, balszerencsés időszakon megy át a német csatár, mert sok gólját elvették a szezonban. Lőw Zsolt azt gondolja, megnyugtató lehet a játékosoknak, hogy olyan edzői stáb készíti fel őket a nagy meccsre, amelyik tavaly is ott volt a BL-döntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×