eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A veszprémi Rodrigo Corrales Rodal kapus a férfi kézilabda NB I 19. fordulójában játszott Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. március 21-én.
Nyitókép: Vasvári Tamás

Kézilabda BL: nem volt elég a győzelem és a 4500 néző a Veszprémnek

Kevés volt a kétgólos győzelem a negyeddöntő visszavágóján a Nantes ellen.

A Telekom Veszprém a negyeddöntőben búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a visszavágón házigazdaként ugyan 32–30-ra legyőzte a HBC Nantes csapatát, ám összesítésben a franciák 62–60-ra megnyerték a párharcot.

A párharc első mérkőzését a Nantes nyerte hazai pályán 32–28-ra.

Az elődöntő sorsolására pénteken 17 órától kerül sor, a négyes döntőt pedig június 12–13-án rendezik Kölnben.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó

Telekom Veszprém-HBC Nantes (francia) 32-30 (18-15)

lövések/gólok: 48/32, illetve 48/30

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 4/3

kiállítások: 6, illetve 6 perc

Továbbjutott: a Nantes, 62-60-as összesítéssel.

A házigazda keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek és Danyiil Siskarjov hiányzott.

Csaknem telt ház, közel 4500 néző és nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat a Veszprém Arénában, ám ez nem a hazaiakat segítette, ugyanis öt perc után a pontosabban, hatékonyabban játszó Nantes 5-2-re vezetett, így David Davis veszprémi vezetőedző szokatlanul korán, már a nyolcadik percben időt kért, majd kapust cserélt. Ezt követően felzárkózott egy gólra az előző idény negyedik helyezettje, majd 10-10-nél egyenlített, a 22. percben pedig - a meccs során először - átvette a vezetést. Petar Nenadic irányítójátéka, az egyre javuló védekezés, Vladimir Cupara védései és Omar Jahja, illetve Nikolaj Markussen góljai mind-mind hozzájárultak a háromgólos előny kialakulásához (15-12), de a 27. percben a harmadik kiállítása miatt a Veszprém elveszítette védelme egyik oszlopát, a szlovén Blaz Blagotinseket.

Az első félidő hajrájában is fölényben voltak a hazaiak, akik a szünetben 18-15-re vezettek.

A második felvonás elején a magyar bajnokcsapatból Lékai Máté is kivált bokasérülés miatt. A Veszprém már néggyel is vezetett, ám a franciák három és fél percben belül egyenlítettek - ezért Davis újfent időt kért -, sőt csakhamar fordítani tudtak (23-25). Ebben az időszakban nem volt hatékony a házigazda védekezése, de ezen ismét sikerült javítania, és a Nantes 9-3-as sorozatára egy 6-1-es szériával válaszolt. Öt perccel a vége előtt, 31-28-as állásnál David Davis kihasználta az utolsó időkérési lehetőségét, majd a folytatásban a franciák a kapusuk lecserélésével átálltak a létszámfölényes támadójátékra. Hamarosan biztossá vált, hogy a hazaiaknak legalább öt góllal kell nyerniük a továbbjutáshoz, de egyre kevesebb idejük volt, ráadásul támadásban több hibát is elkövettek, a 32-30-as siker pedig nem bizonyult elegendőnek számukra.

A veszprémiek közül Petar Nenandic hét, Omar Jahja hat, Rogerio Moraes öt gólt szerzett. A másik oldalon David Balaguer hat, Eduardo Gurbindo és Dragan Pechmalbec öt-öt találattal zárt. A hazai kapusok közül Rodrigo Corrales öt, Vladimir Cupara négy lövést védett.

További negyeddöntős eredmények

Barcelona (spanyol)-Meskov Breszt (fehérorosz) 40-28 (21-13)

Tj.: a Barcelona, kettős győzelemmel (73-57)

Paris Saint-Germain (francia) - THW Kiel (német) 34-28 (16-15)

Tj.: a PSG (63-59)

Flensburg-Handewitt (német) - Aalborg HB (dán) 33-29 (14-16)

Tj.: az Aalborg (55-54)

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×