eur:
394.4
usd:
371.58
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Senkó Zsombor/Facebook

Gigi Buffon egyengeti a Juve magyar kapusának útját

Az olasz rekordbajnok Juventus nemrégiben hosszabbított a fiatal magyar hálóőrrel, Senkó Zsomborral. A mindössze 18 éves kapus a torinóiak U19-es csapatát erősíti, de már többször is edzhetett a felnőttekkel; példaképe, a veterán legenda tanácsokkal bombázza.

Kevés magyar labdarúgónak adatik meg, hogy magára húzza a zebracsíkos szerelést, utoljára ezt Détári Lajos mondhatta el magáról 1991-ben - vélekedik Senkó Zsombor, aki emiatt rendkívül büszke arra, hogy a Juventus játékosa lehet.

A 18 éves hálóőr az Indexnek – többek között – arról is beszélt, hogy jelenleg az U19-es csapat tagja, ahol most kevesebb a játéklehetőség, mivel általában az idősebbeket játszatják, ha azonban pályára léphet, nagyon pozitív visszajelzéseket kap. Eközben sokat edz az U23-asokkal is, és már a Serie C-ben is bemutatkozhatott egy Juventus U23−Piacenza mérkőzésen, amely 1−1-re végződött.

Ráadásul az idei évben már többször is volt alkalma a felnőtt csapattal is gyakorolnia.

„Elsőre talán nehezen hihető, de a sztárok is jól kezelik, ha feljön hozzájuk egy-egy fiatal, segítik, támogatják őket, rosszat senkiről nem tudok mondani” – fogalmazott. Hozzátette: mind Wojciech Szczesny-vel, mind Gianluigi Buffonnal nagyon jó viszonyt ápol, ahogy a harmadik számú kapussal, Carlo Pinsoglióval is.

Buffont egyértelműen példaképének tekinti, egyben minden idők legjobbjának.

„Számtalan tanácsot kaptam már Gigitől, rendre felhívja a figyelmemet a hibáimra” – mondta. Emellett

volt szerencséje Cristiano Ronaldóval is gyakorolnia, és egyszer már is fogta az egyik tizenegyesét,

amire rendkívül büszke a magyar játékos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×