eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszél a játékosok új idegenbeli mezének bemutatóján és a Fradi Shop avatóján, a Groupama Arénában 2014. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Kiderült, mihez kezd a BL-ötmilliárdból a Fradi

Az állam sem jár rosszul, de Szerhij Rebrov sem; a klubot működtető zrt. vezetője szerint "félhet" a Barcelona a Fraditól.

Terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak Orosz Pál, a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Ferencvárost fenntartó zrt. vezérigazgatója.

Fenntartja korábbi nyilatkozatát, mely szerint a csapat "klasszikus Európa-liga-csoportkörös hátterű" klub, a BL "más kávéház".

A csoportkörbe jutás titkáról elárulta,

"Szerhij Rebrov kiemelkedően fontos elem" vezetőedzőként.

"Ő a karmestere annak, ami a pályán történik, nagyon felkészült és elhivatott szakember. Csapatban gondolkodik, mindig és mindenkor a csapat érdeke az első" - ecsetelte.

Úgy látja, sem esetében, sem a játékosoknál nem merül fel, hogy el akarnak menni az Üllői útról, hiszen Messi és C. Ronaldo ellen játszhatnak idén, ám vannak klubok, amelyek "tudnak olyan ajánlatot tenni, amellyel nehéz konkurálni", de a klubnál mindig cél lesz, hogy a távozókat legalább azonos képességű futballistával pótolják.

Azt azért tisztázta, nagy sztárokat nem lehet a Ferencvárosba hozni, "ellenben kiugró tudású, válogatott labdarúgókat már igen".

A BL-sorsolást (Barcelona, Juventus, Kijev) csodásnak tartja,

örül annak, hogy nagy csapatok érkeznek Budapestre. A csoportkörben nem pontszerzésben gondolkodnak a klubnál, és a szurkolóknak is azt javasolja, hogy élvezzenek minden pillanatot.

"Nem azt mondom, hogy feltett kézzel állunk ki a meccsekre, mindenkiből felkészülünk és a tudásunk legjavát fogjuk nyújtani, erre Szerhij Rebrov mellett az is garancia, hogy ez itt a Ferencváros, és itt minden körülmények között a maximumot kell nyújtani" - fogalmazott.

Az eddigi BL-kereset egy részét adóként befizetik az államnak, ez másfél milliárd forint körüli összeg. A "maradékból" kapnak a játékosok és a stáb is, de Szerhij Rebrov sem jár rosszul most, ráadásul a BL ötször annyit fizet, mint az Európa-liga,

egy pontért például 900 000 euró jár egy klubnak, egy győztes meccsért 1 milliárd forint.

Viccelődve meg is jegyezte, hogy tavaly az El-csoportkört az Espanyol ellen idegenben döntetlennel kezdték, úgyhogy most is félhet a Barcelona.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×