eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország – Görögország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 17-én.
Nyitókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

Ismét elhalasztották a női vízilabda olimpiai selejtezőt

A várakozásoknak megfelelően a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) májusról is elhalasztotta a magyar érdekeltségű női vízilabda olimpiai selejtezőtornát.

A magyar szövetség honlapjának híre szerint a FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy elhalasztja a trieszti - és a férfiaknak kiírt rotterdami - viadalt. A nemzetközi szövetség azt is közölte, hogy

a jövő nyári, fukuokai világbajnokságnak is új időpontot keres,

miután a tokiói játékokat éppen arra az időszakra halasztották. Azt azonban megerősítette, hogy a világliga küzdelmei szeptemberben és októberben véget érnek.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a januári Európa-bajnoki győzelmével már kiharcolta a tokiói szereplés jogát, a nőknek azonban még selejtezniük kell a kvótáért.

"Nem ért bennünket meglepetésként a hír, egyértelműen erre számítottunk. - idézte szerdán Bíró Attila szövetségi kapitányt a waterpolo.hu. -

Várjuk a selejtező új időpontját, ami könnyen előfordulhat, hogy a következő évre esik.

Az beigazolódott, hogy jó döntés volt elindulni a világliga-sorozatban, előtérbe kerül a két hátralévő hazai selejtezős, olaszok és franciák elleni meccsünk, és a Szuperdöntő, amelybe az eddigi jó szereplésnek hála már kvalifikáltuk magunkat. Van egy jó csapatunk, amelyet csiszolgatni kell tovább, de természetesen jelen helyzetben az egészség a legfontosabb."

A trieszti selejtezőt eredetileg márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány terjedése miatt akkor májusra halasztották. Az Eb-bronzérmes magyarok a görögökkel, a kazahokkal, az izraeliekkel és az új-zélandiakkal szerepelnek majd azonos csoportban, a másik ötösben Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Franciaország és Üzbegisztán kapott helyet. A tornáról az első két csapat harcolja ki - utolsóként - a tokiói indulást.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×