eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György
Hosszú Katinka a 200 méter vegyesúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. A szám olimpiai bajnoka és világcsúcstartója 2:07.02-es idővel ért célba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sós Csaba: már a tekintetével is zúz Hosszú Katinka

A válogatott szakvezetője nagyon szereti, amikor félnek a magyar úszóktól, a háromszoros olimpiai bajnok esetében ez márpedig érvényes, ezért is hisz benne akár jobban is, mint azokban, akik még nem mászták meg a csúcsot.

Félnek a riválisok Hosszú Katinkától, akinek a pályafutása nem hasonítható az elődökéhez - fogalmazott az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki szerint ennek egyik összetevője, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó maga állítja össze edzéseit és a felkészülési tervét.

"Katinka pályafutása tulajdonképpen arról szól, hogy semmiféle sablon nem húzható rá. Hiába vagyok 55 éve ebben a sportágban, teljesen mindegy, milyen történetet vennék elő, őrá nem vonatkozik.

Az esetek mindig azt mutatták, hogy

amikor gyökeres változtatásra volt szükség, azt meg merte tenni, és mindig jót húzott,

mindig talpra esett" - foglalta össze az úszókapitány, aki abban bízik, hogy ez továbbra is így lesz, mert "ez mindannyiunk érdeke".

Ha pedig valaki végiggondolja az elmúlt hónap történéseit, világosan láthatja, hogy bármi is történt, "Katinka halálosan komolyan veszi a 2020-as tokiói olimpiát, ami megnyugtató".

A múlt héten a sajtó képviselői - egy úszásért cserébe - lehetőséget kaptak egy-egy pár perces interjú készítésére. Az InfoRádió akkor kérdezhette legutóbb a sportolót, aki akkor azt mondta, nem veszi "véresen komolyan" az úszást, legalábbis nem helyez magára külön nyomást. Ezt kommentálva az úszókapitány azt mondta:

akik egyszer nyertek, nagyobb biztonsággal "húzzák be" még egyszer, ha a felkészülésükkel minden rendben van.

Példaként említette Nagy Tímea vívót vagy a magyar férfi vízilabda-válogatottat.

"Ismerik azt a közeget, ami semmihez nem hasonlítható. Tapasztalatuk van. Az ilyen versenyzőkben a szakemberek hajlamosabbak hinni, mint azokban, akik még nem mászták meg a csúcsot. Ezzel így vagyok én is" - vélekedett Sós Csaba.

A kapitány szerint Hosszú Katinka versenytapasztalata mellett egyénisége, habitusa is olyan, hogy már a "last call roomban", ahonnan a rajtkőre kijönnek a verseny előtt,

szétzúzza a vetélytársakat a tekintetével, a mozgásával, a megjelenésével.

"Én nagyon szeretem azt, amikor a mi úszóinktól félnek" - tette hozzá.

Alább a teljes interjút meghallgathatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×