eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

200 pillangó: Sós Csaba megmagyarázta, miért nem versenyezhetnek a nők március után

Kapás Boglárka, Szilágyi Liliána és Hosszú Katinka személyében három, bármire képes versenyzőnk lehetne Tokióban 200 pillangón, de közülük csak ketten lehetnek ott. Az úszókapitány elmondta, meddig és miért addig nyitott a verseny az úszók között.

Teljes lesz a magyar csapat a 100 nap múlva kezdődő budapesti úszó Európa-bajnokságon - mondta Sós Csaba szövetségi kapitány a köztévének nyilatkozva.

A szakvezető a vasárnap esti műsorban többek között azt emelte ki, hogy az olimpia miatt a május 11-én rajtoló kontinensviadal kissé más jelentőséggel bír a szokásoshoz képest, az olimpiára készülő versenyzőknek egy köztes állomás lesz, ugyanakkor a nézők ezt valószínűleg nem fogják észrevenni a teljesítményeiken.

Az Eb-n a kapitány szerint

a válogatott legjobbjai közül mindenki ott lesz.

"Ez egy Európa-bajnokság, amit a súlyának megfelelően komolyan veszünk, másfelől egy kiváló alkalom arra például, hogy

Milák Kristóf más versenyszámokban is próbálgassa magát, vagy Hosszú Katinka megpróbálja belőni, melyek azok a számok, amelyekkel érdemes neki az olimpián foglalkozni"

- mondta Sós Csaba. Hozzátette, hogy minden számban négy versenyző indul, így sokaknak ez lesz a nagy lehetőség az évben, de szintén kiemelt fontosságú, annak a három magyar váltónak, amelyiknek ez lesz az utolsó lehetősége, hogy kvótát szerezzen a tokiói játékokra.

A tavasz fontos vízválasztó versenye a márciusi országos bajnokság lesz, amely után több versenyző is védetté válik az olimpiára. Sós Csaba elmondta, azokban a számokban, melyekben kettőnél több A szintes van, kijelöli a két indulót, azokban pedig, melyekben kettő, vagy egy A szintes, azokban ők biztos tokiói indulókká válnak, azaz később már nem lehet őket megelőzni. A szakvezető emlékeztetett rá, hogy tavaly a vb előtt ugyanígy járt el, így jelölte ki például Kapás Boglárkát és Szilágyi Liliánát 200 pillangón az indulásra, s ezen később sem változtatott, annak ellenére, hogy Hosszú Katinkának lényegesen jobb ideje volt például Kapásnál. Utóbbi pedig végül világbajnok lett, ami igazolta döntését.

Az országos bajnokságra március 24. és 28. között, az Eb-re pedig május 11. és 24. között kerül sor egyaránt a Duna Arénában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×