INFORÁDIÓ 
2020. február 24. hétfő
Mátyás

hosszú katinka

úszás

olimpia

A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án.

Hosszú Katinka: próbálok higgadt maradni

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Nem számít új ellenfelekre a két vegyesúszó számban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. A kilencszeres nagymedencés vb-győztes arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy Gyurta Dániel korábbi mestere, Nagy József technikai edzőként segíti a munkáját, az edzéstervet azonban ő maga állítja össze változatlanul.

Hosszú Katinka már több versenyen indult 2020-ban is. Az Úszó Bajnokok Sorozatának két kínai állomása nagy pénzdíjas verseny volt, amelyen olyanok is indultak, akik nem készültek erre külön. Nem szokás januárban csúcsformában lenni, ez inkább a pénzdíjról szólt a legtöbb úszónak – ismerte el az InfoRádiónak nyilatkozva.

Ezután Luxemburgban versenyzett a háromszoros olimpiai bajnok, de közben edzett is. Három számra koncentrált, és úgy érzi, sikerült sok mindent észrevennie, amin még dolgozni szeretne.

A stábjáról azt mondta, hogy az Iron Swim edzői vezénylik le az edzéseket nap mint nap azok alapján, amit ő maga megír és eltervez, de Gyurta Dániel korábbi mestere,

Nagy József is sokat segíti, konzultálnak a technikáról.

Az év fő versenye természetesen a tokiói olimpia lesz fél év múlva.

„Jó pár éve úszom már, és mindig nyárra esik a fő verseny. Azt, hogy most olimpiáról van szó, elfelejteni nem lehet, mert mindenki erről beszél, erről kérdez, de ugyanúgy készülök, mint egy Eb-re vagy vb-re. Megvan a tervem, minden versenynek megvan a maga fontossága, előre tudom, hogy mire figyelek és mire szeretném felhasználni.

Tokióra is ugyanúgy készülök, mint egy vb-re, csak ezt olimpiának hívják, többen figyelik és várnak jó eredményeket.

Én próbálok ugyanúgy higgadt maradni, a napi teendőkre koncentrálni és arra, hogy a maximumot hozzam ki magamból” - nyilatkozta Hosszú Katinka.

Egyelőre csak az biztos, hogy 200 és 400 méter vegyesen is indul majd címvédőként, a többi számot még nem tudja. Márciusban lesz országos bajnokság, ahol jó pár dolog eldől majd.

„Nagyon gondolkozom a pillangón, először viszont ott kvalifikálni kell, hiszen négyen vagyunk erős idővel. Amennyiben sikerül kvalifikálnom, akkor fogok erősen elgondolkozni azon, van-e ennek értelme" – mondta az úszó, akinek annak fényében kell majd döntést hoznia, hogy a 200 méter pillangó elődöntője és 200 méter vegyes fináléja között mindössze 45 perc van.

Arra nem számít, hogy új ellenfelek bukkannak fel.

„Vegyesen nem szokás csak úgy feltűnni, hiszen technikai és állóképességi számokról van szó. Remélem, azokkal kell számolni, akiket az elmúlt években is láttunk” - tette hozzá.

Nyitókép: A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Hosszú Katinka
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018