eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án.
Nyitókép: A győztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 6-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Hosszú Katinka: próbálok higgadt maradni

Nem számít új ellenfelekre a két vegyesúszó számban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. A kilencszeres nagymedencés vb-győztes arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy Gyurta Dániel korábbi mestere, Nagy József technikai edzőként segíti a munkáját, az edzéstervet azonban ő maga állítja össze változatlanul.

Hosszú Katinka már több versenyen indult 2020-ban is. Az Úszó Bajnokok Sorozatának két kínai állomása nagy pénzdíjas verseny volt, amelyen olyanok is indultak, akik nem készültek erre külön. Nem szokás januárban csúcsformában lenni, ez inkább a pénzdíjról szólt a legtöbb úszónak – ismerte el az InfoRádiónak nyilatkozva.

Ezután Luxemburgban versenyzett a háromszoros olimpiai bajnok, de közben edzett is. Három számra koncentrált, és úgy érzi, sikerült sok mindent észrevennie, amin még dolgozni szeretne.

A stábjáról azt mondta, hogy az Iron Swim edzői vezénylik le az edzéseket nap mint nap azok alapján, amit ő maga megír és eltervez, de Gyurta Dániel korábbi mestere,

Nagy József is sokat segíti, konzultálnak a technikáról.

Az év fő versenye természetesen a tokiói olimpia lesz fél év múlva.

„Jó pár éve úszom már, és mindig nyárra esik a fő verseny. Azt, hogy most olimpiáról van szó, elfelejteni nem lehet, mert mindenki erről beszél, erről kérdez, de ugyanúgy készülök, mint egy Eb-re vagy vb-re. Megvan a tervem, minden versenynek megvan a maga fontossága, előre tudom, hogy mire figyelek és mire szeretném felhasználni.

Tokióra is ugyanúgy készülök, mint egy vb-re, csak ezt olimpiának hívják, többen figyelik és várnak jó eredményeket.

Én próbálok ugyanúgy higgadt maradni, a napi teendőkre koncentrálni és arra, hogy a maximumot hozzam ki magamból” - nyilatkozta Hosszú Katinka.

Egyelőre csak az biztos, hogy 200 és 400 méter vegyesen is indul majd címvédőként, a többi számot még nem tudja. Márciusban lesz országos bajnokság, ahol jó pár dolog eldől majd.

„Nagyon gondolkozom a pillangón, először viszont ott kvalifikálni kell, hiszen négyen vagyunk erős idővel. Amennyiben sikerül kvalifikálnom, akkor fogok erősen elgondolkozni azon, van-e ennek értelme" – mondta az úszó, akinek annak fényében kell majd döntést hoznia, hogy a 200 méter pillangó elődöntője és 200 méter vegyes fináléja között mindössze 45 perc van.

Arra nem számít, hogy új ellenfelek bukkannak fel.

„Vegyesen nem szokás csak úgy feltűnni, hiszen technikai és állóképességi számokról van szó. Remélem, azokkal kell számolni, akiket az elmúlt években is láttunk” - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×