eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Lionel Messi, az FC Barcelona csatára, miután megszerezte csapata második gólját az Atlético Madrid ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. április 6-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

A "Bolha" mind a hat lábára jut már Aranycipő

Lionel Messi, az FC Barcelona futballistája szerdán átvette a legeredményesebb európai bajnoki góllövőnek járó Aranycipőt.

Az ötszörös aranylabdás klasszis pályafutása során hatodik, sorozatban a harmadik alkalommal érdemelte ki az elismerést.

A 32 éves Messi az előző idényben 36-szor volt eredményes a La Ligában, hárommal szerzett több gólt, mint a francia világbajnok Kylian Mbappé a Ligue-1-ben a Paris Saint-Germain színeiben.

"A csapatom és a társaim nélkül egyetlen ilyen díjamat sem tudtam volna megnyerni" - nyilatkozta Messi, és hozzátette, az elmúlt szezonban óriási csalódásként élte meg, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében úgy búcsúzott a későbbi győztes Liverpoollal szemben, hogy a katalán fővárosban rendezett első mérkőzésen 3-0-ra nyert csapata.

Messi a most zajló idényben sérülése miatt keveset játszott - eddig egy gólt szerzett -, nélküle a Barcelona gyengén is kezdett, de az előző három meccsét megnyerte, így feljött a második helyre a La Ligában, két ponttal lemaradva az ősi rivális Real Madrid mögött.

A szerdai nap nemcsak az Aranycipő miatt emlékezetes Messinek, hanem mert 15 évvel ezelőtt éppen október 16-án lépett először pályára hivatalos mérkőzésen a Barcelona felnőtt csapatában. Az Espanyol elleni idegenbeli meccs 82. percében cserélte be Deco helyére az akkor 17 éves argentint Frank Rijkaard.

Azóta nyert öt Aranylabdát, hat Aranycipőt, 36 különféle címet a Barcelonával és az argentin válogatottal, 419 gólt szerzett a spanyol bajnokságban, 112-t a Bajnokok Ligájában és 68-at a nemzeti csapatban. Összesen 823 mérkőzésen lépett pályára, és 671 gólt lőtt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×