eur:
393.02
usd:
366.99
bux:
66821.6
2024. április 26. péntek Ervin
Rasovszky Kristóf, a csapat második versenyzője  az 5 kilométeres nyíltvízi úszás csapatversenyében Balatonfüreden 2017. július 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Rasovszky Kristóf nem bánja, hogy rúgást kapott a szemüvegére

Hivatalosan is Világkupa-győztes lett Rasovszky Kristóf. A világbajnok nyílt vízi úszó az InfoRádióban elmondta: egész évben magas szinten tudott versenyezni.

Már a minapi kínai Világkupa-verseny előtt szinte behozhatatlan előnye volt a sorozatban Rasovszky Kristófnak, akinek gyakorlatilag csak rajthoz kellett állnia, hogy a végső összetett győzelmet bezsebelje, ennek ellenére nem vette félvállról a versenyt, 5. helyen zárt, méltóan befejezve az évet.

"Az év során sikerült végig jó teljesítményt nyújtani. Alapvetően most,

az utolsó versenyen elért eredmény, az 5. hely volt a legrosszabb az év során, bármelyik versenyt nézzük, ahol elindultam"

- adott számot teljesítményéről a Balaton SE versenyzője, aki a Világkupa összes versenyén dobogón állt idén az utolsó kettőt kivéve.

Erre az évre - mint az InfoRádióban fejtegette - "jó jelként" tekint az úszó, nem voltak megingásai, nem volt alapvető hiba az úszásában.

A Vk-záráson - mint bevallotta - más felfogásban versenyzett, mint ahogy szokott, "lesz, ami lesz" alapon, de ez is azért történt így, mert a helyezés már nem számított a pontversenyben, akkora volt az előnye.

"Lehetett mást is kipróbálni. Alapvetően az, hogy a dobogóért harcban tudtam lenni annak ellenére, hogy az utolsó körben kaptam egy rúgást a szemüvegemre, ami miatt meg kellett állnom igazítani, megfelelő. Messze is voltam a csúcsformától, ennek ellenére csatára tudtam kényszeríteni a többieket, nem vagyok elkenődve" - tette hozzá.

Rasovszky Kristóf még versenyez egyet Dohában, amire a vb-helyezéseivel szerzett kvalifikációt. Ezzel ér véget ténylegesen a nyílt vízi úszószezon, amit pár hét pihenés követ.

Decemberben versenyez majd újra, ahol felmérik, milyen állapotban van,

majd kezdődhet a munka az olimpiai felkészülés jegyében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×