eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Glasgow, 2018. augusztus 12.Rasovszky Kristóf ünnepel, miután aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 km-es számában a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 12-én. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Rasovszky Kristóf felegerészte magát az első helyre - újabb arany

Rasovszky Kristóf a kanadai Lac Meganticban rendezett 10 kilométeres viadalon is elsőként ért a célba, így 2012 óta az első férfi versenyző, aki három egymást követő Világkupa-viadalon tudott győzni, így szinte biztosra vehető, hogy megnyeri az összetettet is. Olasz Anna bronzéremmel zárt a nők futamában.

Lac Megantic különleges állomása a Világkupa-sorozatnak: az egyetlen verseny, amelyen nem köröket tesznek meg az indulók, hanem gyakorlatilag átússzák a tavat (hosszában). Rasovszky Kristófnak már volt ebben tapasztalata, hiszen két éve aranyérmes lett itt – és most újfent sikerült megnyernie a versenyt tapasztalt olasz riválisa, Dario Verani és a kanadai újonc, Hau Li-Fan előtt, aki fotófinissel verte a másik olasz világbajnokot, Matteo Furlant - olvasható a szövetség közleményében.

„Rendben ment minden, eléggé hullámos volt a víz, amivel nagy baj nincs is, ilyen a mi sportágunk – értékelte a történteket a friss világbajnok. –

Próbáltam volna hátul menni, de két kilométer után éreztem, ez nem az én taktikám, nem tudom mi történik elöl, és ez zavart, úgyhogy gyorsan felegerésztem magam az élbolyba, a második helyre.

Aztán amikor hat kilométernél frissítettem, utána hirtelen az élen találtam magam, és innentől nem akartam ezt a pozíciót feladni. Az utolsó egy kilométert kellett igazán megnyomni, mert az egyetlen bójás forduló a végén nagyjából 150 méterrel a cél előtt van, és tudtam, ha ott elsőnek tudok fordulni, akkor már csak kicsit kell kibírni a végéig. És ez be is jött.”

Rasovszky ezzel minitörténelmet írt, a Világkupa-sorozat históriájában ugyanis 2011 óta szerepel a két „hidegvizes” kanadai viadal a programban, de eddig egyetlen férfiúszó sem tudta „leduplázni” két hét alatt Lac-St. Jeant és Lac Meganticot – ez most neki sikerült elsőként.

Emellett

ő az első férfiversenyző 2012 óta, aki három egymást követő Világkupán diadalmaskodni tudott

(a két kanadai viadal előtt Balatonfüreden nyert) – ezt megelőzően a görögök olimpiai ezüstérmese, Szpiridon Gianniotisz triplázott, ő a szezon első három viadalát nyerte meg hét éve.

Újabb győzelmével Rasovszky toronymagasan vezeti az összetett versenyt, gyakorlatilag a hátralévő három állomásból kettőn elég elindulnia, az elért helyezésektől függetlenül gyaníthatóan így is övé lesz az 50 ezer dolláros fődíj. Idei mérlege: öt verseny, öt dobogós helyezés (három arany, egy ezüst, egy bronz) – egyetlen riválisa sem tudott hasonlót produkálni ebben a szezonban.

A nők versenyében Olasz Annának szintén két olasz ellenféllel kellett megküzdenie, itt Arianna Bridi és Rachele Bruni most gyorsabbnak bizonyult.

„Kicsit agresszívebb volt a verseny annál, amit vártam, de az egyértelmű volt, hogy a sorrend hármunk sprintversenyében fog eldőlni a végén – mondta Anna a célbaérkezés után. – Az utolsó 1500-on megpróbáltam legalább Rachelét lehagyni, de sajnos nem tudtam felpörögni ennél nagyobb sebességre – ettől függetlenül megdolgoztattam őket a pénzükért.”

A Vk-sorozat három hét múlva új helyszínen, a macedóniai Ohrid-tóban folytatódik.

Világkupa, 6. állomás, Lac Megantic

Férfiak

1. Rasovszky Kristóf 2:06:46.3

2. Dario Verani (ITA) 2:06:48.1

3. Hau-Li Fan (CAN) 2:06:52.7

Nők

1. Arianna Bridi (ITA) 2:24:30.0

2. Rachele Bruni (ITA) 2:24:32.6

3. Olasz Anna 2:24:34.5

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×